22 Ιαν 2015

Δεκατρείς σκοτεινές ιστορίες από τον Κωνσταντίνο Κέλλη

Το φως μέσα μου: δεκατρείς σκοτεινές ιστορίες / Κωνσταντίνος Κέλλης. Αθήνα: Momentum, 2013.

Η συλλογή διηγημάτων τρόμου «Το φως μέσα μου» είναι το πρώτο βιβλίο του ταλαντούχου συγγραφέα Κωνσταντίνου Κέλλη (ακολούθησε το μυθιστόρημα το «Νεκρή γραμμή», Κλειδάριθμος, 2014).
Στις δεκατρείς ιστορίες της συλλογής ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει για νεκροζώντανους  και ζόμπι, για μάγισσες, όνειρα, αγορές ψυχών, στοιχειωμένα διαμερίσματα, φαντάσματα, κούκλες που ζωντανεύουν, αλλόκοτες θυσίες, εκδικητικά πλάσματα, εφιαλτικές εμπειρίες,  μετεμψυχώσεις και θανατηφόρο σκοτάδι.

Αγνός τρόμος για όλα τα γούστα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες ιστορίες ξένων συγγραφέων.
Αγαπημένο μου το διήγημα το κλειστοφοβικό «Θέλω να δω» που συνδυάζει  τρόμο και επιστημονική φαντασία μαζί.

Από το οπισθόφυλλο:
Αγαπητέ αναγνώστη, μην αφήσεις τον τίτλο να σε παραπλανήσει. Όσοι φοβούνται το σκοτάδι, δεν έχουν δει πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το φως. Η κόλαση μπορεί να είναι μια διάσταση που γεννάει σκοτάδι. Ή ένας τόπος όλο φως. Φως ανελέητο. Μπορείς να πεις με βεβαιότητα πού κατοικούν οι πυκνότερες σκιές;
Οι δεκατρείς σκοτεινές ιστορίες στην πρώτη συλλογή διηγημάτων του Κωσταντίνου Κέλλη θα σε οδηγήσουν σε μέρη γνώριμα, όπως ένας ξεχασμένος φάρος ή ένα σπίτι γεμάτο κούκλες, ένα γραφείο ψυχολόγου ή μια παραλία στη μέση του καλοκαιριού... Θα σε ταξιδέψουν όμως, και στο παρελθόν ή σε τόπους που δεν έχουν θέση στους ανθρώπινους χάρτες. Από ένα ανήλιαγο δάσος γεμάτο χαμένα παιδιά έως μια πόλη που μοιάζει να ξεπηδάει από τα χαρακτικά του Έσερ... Από μια πολυκατοικία χαρισμένη στους νεκρούς έως τη Δρέσδη του 1945 που ισοπεδώνεται σε μια νύχτα γεμάτη λάμψη...
Πολλές από τις ιστορίες της συλλογής έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ενώ έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες τρόμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


"Δεν είναι μόνο η δύναμη στη φαντασία του, αλλά και η αίσθηση ρεαλισμού που σε κάνει να βιώνεις τον τρόμο μαζί με τους ήρωες... Ένα σκοτεινό ταλέντο που ξεχωρίζει".
Αβραάμ Κάουα, συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: