ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Βιογραφικό

Ο Ανδρέας Καπανδρέου (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Ανδρέα Κ. Ανδρέου) γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία όπου ζει μέχρι σήμερα.
Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία, Επιστήμες της Πληροφόρησης και Επιστήμες της Αγωγής στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο.
Από το 1996 εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Διετέλεσε πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων - Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ). Επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία, περιοδικά και ιστοσελίδες.
Έχει δύο θυγατέρες, τη Δήμητρα και τη Νάγια.
Από το 2010 διατηρεί το ιστολόγιο @Ανδρέας Καπανδρέου (http://andreaskandreou.blogspot.com/) το οποίο ασχολείται με την λογοτεχνία, τα βιβλία, τον πολιτισμό και την βιβλιοθηκονομία.

Βιβλία
2. Ο γιος της μάγισσας: αλλόκοτες ιστορίες (Συμπαντικές Διαδρομές, 2012).


Διηγήματα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα ολλανδικά και τα γερμανικά και έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά.

Γιατί Καπανδρέου;


Όσους αναρωτιούνται από πού προέκυψε το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Ανδρέας Καπανδρέου, τους παραπέμπω στο βιβλίο μου «Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν» και πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο διήγημα με τίτλο: «Η ιστορία ενός ονοματεπώνυμου ή Γιατί Ανδρέας Καπανδρέου»)

Email: andlib @ ucy.ac.cy


Εργασία:


1/2/1996 – Σήμερα: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Βιβλιοθήκη.
[Ακαδημαϊκά έτη 2001-2002, 2002-2003, 2003-2004: Διδασκαλία του μαθήματος «Βιβλιοθηκονομίας» μέσα στα πλαίσια των Επιμορφωτικών Μαθημάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού]. 

Ιστοσελίδες: