3 Ιουλ 2023

Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ: θεατρικό του Γιώργου Ηλιόπουλου

 


Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ, είναι θεατρικό έργο του συγγραφέα και ηθοποιού Γιώργου Ηλιόπουλου, που γράφτηκε το 2003

Υπόθεση:

Η Αφροδίτη έχει πατήσει τα 40 και μόλις έχει χωρίσει. Αποφασισμένη να ξαναφτιάξει τη ζωή της  από την αρχή όπως «έπρεπε να είναι» αποφασίζει να ξαναφτιάξει το γυναίκειο ροκ συγκρότημα που είχε ιδρύσει με τις φίλες της κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Λονδίνο.

Το γκρουπ κατά την άποψή της θα είχε γράψει ιστορία, αν δεν τους είχε προδώσει η τραγουδίστρια τους Ελένη, αφήνοντας τες για να κάνει σόλο καριέρα.

Αυτή τη βράδια είναι πάλι όλες οι φίλες μαζεμένες – όχι στο Λονδίνο αλλά στην Αθήνα. Έχουν περάσει 20 χρόνια. Πολλά έχουν αλλάξει, σχέσεις έχουν διαταραχτεί – πολλή ζωή έχει μπει ανάμεσα τους, αλλά η Αφροδίτη  νιώθει δυνατή και μπορεί να  αντιμετωπίσει όλες αυτές τις δυσκολίες και να συνεχίσει την καριέρα της στην μουσική από εκεί που την άφησε.  Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος  δέχονται, θέτοντας ένα βασικό όρο: να είναι και η Ελένη στο σχήμα.

Μέσα σε όλα αυτά, η Αλεξάνδρα ασχολείται μανιωδώς με ένα κουνούπι, η Βίκυ έχει ημικρανία, η Αλίκη θέλει να αυτοκτονήσει, η Ζέτα θέλει να χορέψει και ο Στάθης «την έχει στραβή». Μια βραδιά αναμνήσεων και προσδοκιών, με πολύ ποτό, ωραία πόδια, γκαβά βυζιά, λιτά μαλλιά, γεμάτη ροκ μουσική. Μια βραδιά γεμάτη ζωή. Πόση δύναμη μπορεί να έχει μια γυναίκα φιλία που μετράει χρόνια; Τελικά τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες; Ενα roller coaster συναισθημάτων στη σκηνή του.

Στην Κύπρο, το έργο ανέβηκε από το «Θεατρικό Εργαστήρι», τμήμα ενήλικων του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», σε σκηνοθεσία (και διασκευή)* της Πέννυς Φοινίρη.

Το έργο έχει γραφτεί για έξι γυναίκες, αλλά η Πέννυ Φοινίρη πρόσθεσε και έναν αντρικό χαρακτήρα.

Στο έργο συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνα Δημητριάδου, Μαρίνα Νικολαΐδου, Ραφαελλα Μαππουρίδου, Ντιάνα Κίλλουρα, Τιμοθέα Ρωσσίδου, Νεφέλη Ευαγγέλου και Ματθαίος Λιασής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: