25 Αυγ 2021

Ο κίτρινος φάκελος του Μ. Καραγάτση (η τηλεοπτική σειρά)

Βασισμένη στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα του 1956, προβλήθηκε την περίοδο 1990-1991 από τον ΑΝΤ1 η τηλεοπτική σειρά «Ο κίτρινος φάκελος» του Μ. Καραγάτση. Η σκηνοθεσία ήταν του Κώστα Κουτσομύτη και το σενάριο του Βαγγέλη Γκούφα.

Περίληψη: Ο Μάνος Τασάκος, ένας γοητευτικός δικηγόρος και συγγραφέας, αυτοκτονεί στο γραφείο του με ένα περίστροφο. Στέλνει σε ένα φίλο του επίσης συγγραφέα (τον συγγραφέα του μυθιστορήματος Μ. Καραγάτση), μέσα σε έναν κίτρινο φάκελο, αποσπάσματα από το καινούριο βιβλίο που ετοίμαζε με εντολή να το τελειώσει εκείνος. Πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, είναι ο Κωστής Ρούσης, μεγάλος διανοούμενος των Αθηνών και η Μαρία Πετροπούλου, κρυφή ερωμένη του Τασάκου. Μία μεγάλη και περίεργη ιστορία ξετυλίγεται, με καταστάσεις που αναγκάζουν τους ήρωες να περπατήσουν σε τεντωμένο σκοινί.

Ηθοποιοί: Γιώργος Κιμούλης (Μάνος Τασάκος) , Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Μαρία Πετροπούλου) , Γιώργος Μιχαλακόπουλος (Κωστής Ρούσης) , Ηλίας Λογοθέτης (Θανάσης Πετρόπουλος) , Κατερίνα Διδασκάλου (Λιλίκα) , Ζωζώ Ζάρπα (Κατερίνα) , Μαργαρίτα Ζορμπαλά (Νίνα Νικολάου) , Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Νίκος Ρούσσης) , Γιώργος Κώνστας (Χρήστος Νεζερίτης) , Ντίνος Λύρας (Καραγάτσης) κ.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια: