28 Νοε 2020

Mrs. America (τηλεοπτική σειρά)

Το Mrs. America είναι μια ιστορική - πολιτική αμερικανική τηλεοπτική σειρά του 2020.

Η σειρά διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1970 στην Αμερική και περιγράφει λεπτομερώς γυναικεία τα πολιτικά κινήματα που έδρασαν υπέρ αλλά και εναντίον της νομοθετικής τροποποίησης για τα ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών (Equal Rights Amendment).

Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η συντηρητική ακτιβίστρια Phyllis Schlafly η οποία ηγείται μιας οργάνωσης που εναντιώνεται στην προσπάθεια του φεμινιστικού κινήματος για τροποποίηση των ίσων δικαιωμάτων υπέρ των γυναικών.

Η ιστορία μας δείχνει και την εκδοχή κάποιων γυναικών οι οποίες κολλημένες στον συντηρητισμό, τη θρησκεία και την πατριαρχική οικογένεια πολεμούσαν με μανία τα ίσα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό, αναπόφευκτα τις έφερε σε σύγκρουση με τις φεμινίστριες της εποχής σε έναν πολιτικοκοινωνικό αγώνα όπου και τα δύο μέρη προσπαθούσαν να πείσουν την Αμερικανική κοινωνία αλλά και να επηρεάσουν τους πολίτικους που θα ψήφιζαν την τροπολογία.

Παρόλο που η υπόθεση βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά στοιχεία, για τη δραματοποίηση της σειράς χρησιμοποιήθηκαν και φανταστικά πρόσωπα.

 Το τρέιλερ της σειράς:



Δεν υπάρχουν σχόλια: