16 Μαΐ 2020

Τσέρνοπμπιλ (Chernobyl) η σειρά που παρουσιάζει την ιστορία του ατυχήματος του πυρηνικού σταθμού


Η μίνι τηλεοπτική σειρά Τσέρνοπμπιλ (Chernobyl) παρουσιάζει με δραματικοποιημένο τρόπο την ιστορία του ατυχήματος του ομώνυμου πυρηνικού σταθμού αλλά και των ενεργειών που έγιναν για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Το ατύχημα που έγινε τον Απρίλιο του 1986 στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ στην ΕΣΣΔ (Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών) προκάλεσε την έκρηξη του αντιδραστήρα και ήταν μια από τις χειρότερες καταστροφές που προκλήθηκαν ποτέ από ανθρώπινο λάθος. 
Η πρόκληση του ατυχήματος καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης του ανέδειξε πολλούς πραγματικούς ήρωες αλλά ξεσκέπασε και τις αδυναμίες του συστήματος διακυβέρνησης του Σοβιετικού κράτους.

Για πολλούς το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ (επί ηγεσίας του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ) ήταν η αρχή του τέλους της μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης (ΕΣΣΔ).

Η σειρά που αποτελείται από 5 επεισόδια γράφτηκε από τον Γκρεγκ Μάζιν σε σκηνοθεσία του Γιόχαν Ρενκ.

Οι κυριότεροι πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι ακόλουθοι:
Jared Harris ως ο Valery Legasov, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Kurchatov μπήκε για να βοηθήσει τις προσπάθειες καθαρισμού.
Stellan Skarsgård ως ο Boris Shcherbina, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΣΣΔ.
Emily Watson ως η Ulana Khomyuk, μια πυρηνικός φυσικός από το Μινσκ. Η Khomyuk είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει τους πολλούς επιστήμονες που δούλεψαν άφοβα και έθεσαν τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο για να βοηθήσουν στην επίλυση της κατάστασης".
Paul Ritter ως ο Anatoly Dyatlov, αναπληρωτής επικεφαλής μηχανικός στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ.
Jessie Buckley ως η Lyudmilla Ignatenko, σύζυγος του πυροσβέστη Vasily Ignatenko.
Adam Nagaitis ως ο Vasily Ignatenko, πυροσβέστης και πρώτος ανταποκριτής της φωτιάς από το Τσέρνπμπιλ.
Con O'Neill ως ο Viktor Bryukhanov, διευθυντής του σταθμού Τσέρνομπιλ.

Το τρέιλερ της σειράς:


Δεν υπάρχουν σχόλια: