29 Απρ 2023

Παρουσίαση βιβλίων της Αέναης Lucia - Λουκίας Χαραλάμπους Σταυρινού στην Αθήνα

 




Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Συμεών σας προσκαλούν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 και ώρα 19.00 στην παρουσίαση των βιβλίων της Λουκία Χαραλάμπους Σταυρινού 

- Εσύ ο Αφρός, Εγώ η Ακτή… 

- Για µια αγκαλιά γίνονται όλα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 

Ανδρέας Καπανδρέου Συγγραφέας Βιβλιοθηκονόμος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου 

Αντώνης Μπαλασόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας Τμήμα Αγγλικών Σπουδών Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Αντιφώνηση από τη συγγραφέα

Η Λουκία Χαραλάμπους Σταυρινού γεννήθηκε στην Κύπρο. 
Σπούδασε σε Κύπρο και Ελλάδα τουριστικές και γραμματειακές σπουδές. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.). Το βιβλίο, Για μια αγκαλιά γίνονται όλα, περιέχει 14 διηγήματα, 14 διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που καταπονήθηκαν, στερήθηκαν τη στοργή και ταλαιπωρήθηκαν στις αναζητήσεις τους επειδή ήταν διαφορετικοί. Περιγράφει ανθρώπους άστοργους και ταλαιπωρημένους. Όμως πάντα υπάρχει το αντίδοτο. Είναι η αγκαλιά, αυτή επουλώνει τα τραύματα και θεραπεύει αθόρυβα, χωρίς αδολεσχία. Η ποιητική συλλογή, Εσύ ο Αφρός, Εγώ η Ακτή…, περιέχει 24 ποιήματα ανυπότακτα σε στιχουργικές νόρμες και 16 ποιήματα διανθισμένα με συνήχηση. Ερωτισμός και μυστηριακή ατμόσφαιρα είναι διάχυτα και διαποτίζουν το έργο με λυρισμό. ΗΛουκία Χαραλάμπους Σταυρινού γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε σε Κύπρο και Ελλάδα τουριστικές και γραμματειακές σπουδές. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.). 

 Το βιβλίο, Για μια αγκαλιά γίνονται όλα, περιέχει 14 διηγήματα, 14 διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που καταπονήθηκαν, στερήθηκαν τη στοργή και ταλαιπωρήθηκαν στις αναζητήσεις τους επειδή ήταν διαφορετικοί. Περιγράφει ανθρώπους άστοργους και ταλαιπωρημένους. Όμως πάντα υπάρχει το αντίδοτο. Είναι η αγκαλιά, αυτή επουλώνει τα τραύματα και θεραπεύει αθόρυβα, χωρίς αδολεσχία. 

Η ποιητική συλλογή, Εσύ ο Αφρός, Εγώ η Ακτή…, περιέχει 24 ποιήματα ανυπότακτα σε στιχουργικές νόρμες και 16 ποιήματα διανθισμένα με συνήχηση. Ερωτισμός και μυστηριακή ατμόσφαιρα είναι διάχυτα και διαποτίζουν το έργο με λυρισμό. 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: 
 Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: