29 Ιαν 2023

Spycraft: τηλεοπτική σειρά της Netflix

 



Spycraft (κατασκοπεία) ονομάζεται η τηλεοπτική σειρά - ντοκιμαντέρ, 8 επεισοδίων της Netflix.
Η σειρά βγήκε στον αέρα το 2021 και σε κάθε επεισόδιο εξετάζει διάφορες μεθόδους κατασκοπίας που χρησιμοποιήθηκαν από διάφορες μυστικές υπηρεσίες από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα.

Στη σειρά εξετάζονται και πραγματικές περιπτώσεις κατασκοπίας που απασχόλησαν τη δημοσιότητα. 

E01 · Παρακολούθηση υψηλής τεχνολογίας και ένα μάτι στον ουρανό 
Στο παιχνίδι της κατασκοπίας η ανάκτηση ηχητικών και οπτικών πληροφοριών με μυστικό τρόπο, είναι πολύ σημαντική και απαιτεί ευρηματικότητα. Για τον σκοπό αυτό φυσικά επιστρατεύεται και η τεχνολογία.

E02 · Θανατηφόρα Δηλητήρια
Για ορισμένες μυστικές αποστολές, στόχος είναι η δολοφονία κατασκόπων ή άλλων εχθρών. Οι μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν θανατηφόρες τοξικές ουσίες για να εξολοθρεύσουν αντιπάλους τους.

E03 · Σεξουαλική κατασκοπεία
Όλοι οι άνθρωποι και τω δύο φύλων είναι ευάλωτοι στο σεξ. Για τον λόγο αυτό, το σεξ χρησιμοποιείται πολύ συχνά από μυστικές υπηρεσίες για να δελεάσει ή και να εκφοβίσει πιθανούς στόχους.

Ε04 · Τέχνη της Κατασκοπείας
Οι μέθοδοι για τη λήψη ευαίσθητων δεδομένων έχουν γίνει πιο προηγμένες με τη χρήση της νέας τεχνολογίας καθώς οι συσκευές έχουν γίνει εκθετικά πολύ μικρότερες.

E05 · Συγκαλυμμένη Επικοινωνία
Οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών αποκτούν τις πληροφορίες που συλλέγονται από πηγές, από τις παλιές κλασσικές μεθόδους κατασκοπίας  έως τις ψηφιακές μεταφορές υψηλής τεχνολογίας και τους δορυφόρους.

E06 · Προηγμένες Ειδικές Επιχειρήσεις
Οι ειδικές επιχειρήσεις απαιτούν επιδέξιους ανθρώπους, αλλά μερικές από τις πιο διάσημες αποστολές στη σύγχρονη ιστορία βασίστηκαν στην υψηλή τεχνολογία.

E07 · Οι κωδικοποιητές
Η κρυπτογράφηση είναι ένα βασικό εργαλείο για τη διατήρηση μυστικών πολύτιμων πληροφοριών, αλλά μερικά έξυπνα μυαλά έχουν καταφέρει να σπάσουν αδιαπέραστους κώδικες.

E08 · Επιστρατεύοντας τον Τέλειο Κατάσκοπο
Τα κίνητρα που οδηγούν τους ανθρώπους να κατασκοπεύουν κατά των εθνών τους τείνουν να εμπίπτουν σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες, όπως καταδεικνύουν διαβόητες περιπτώσεις στρατολόγησης κατασκόπων: Χρηματισμός, Ιδεολογία, Εκδίκηση και Εγωισμός.

Το τρέιλερ της σειράς:


Δεν υπάρχουν σχόλια: