19 Μαΐ 2021

The Wolf of Wall Street (Ο Λύκος της Wall Street): το βιβλίο και η ταινία


The
Wolf of Wall Street (Ο Λύκος της Wall Street) είναι η βιογραφική ιστορία του πρώην χρηματιστή Τζόρνταν Μπέλφορτ (Jordan Belfort) που κυκλοφόρησε σε βιβλίο το 2007.

Το 2013 η ιστορία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε (Martin Scorsese) με πρωταγωνιστή τον Λεονάρτο Ντι Κάπριο (Leonardo DiCaprio). Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Τέρενς Γουίντερ.

Ο Λύκος της Wall Street (αγγλικά: The Wolf of Wall Street) είναι αμερικανική βιογραφική κωμωδία εγκλήματος παραγωγής 2013, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε. Το σενάριο έγραψε ο Τέρενς Γουίντερ και είναι βασισμένο στα απομνημονεύματα του Τζόρνταν Μπέλφορτ.

Η βιογραφική ταινία η οποία εμπεριέχει και αρκετά στοιχεία μαύρης κωμωδίας, περιγράφει την περιπετειώδη  ζωή του Τζόρνταν Μπέλφορτ, ένός χρηματιστή της Νέας Υόρκης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της απάτης ασφαλειών και της διαφθοράς στη Γουόλ Στριτ τη δεκαετία του '90.

Η ταινία στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Τζόνα Χιλ και Μάθιου Μακόναχι, απέσπασε κυρίως θετικά σχόλια από τους κριτικούς ενώ  Βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου - Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία του Ντι Κάπριο. Έλαβε επίσης πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους και για Καλύτερη Ταινία.

Το τρέιλερ της ταινίας:



Το 2009 κυκλοφόρησε σε βιβλίο η συνέχεια της βιογραφικής ιστορίας του Τζόρνταν Μπέλφορτ με τίτλο Catching the Wolf of Wall Street

Στο πιο κάτω βίντεο ο πραγματικός Τζόρνταν Μπέλφορτ συνομιλεί με τον πράκτορα του FBI, Gregory Coleman που τον συνέλαβε στην πραγματικότητα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: