15 Μαΐ 2021

Η ροζ θάλασσα με τις ροδακινιές και άλλα διηγήματα


Νίκα, Έλλη. Η ροζ θάλασσα με τις ροδακινιές και άλλα διηγήματα. Readnet Publications: Βόλος, 2021 [ebook]*

Το βιβλίο περιλαμβάνει επτά μικρά διηγήματα αναφερόμενα σε διάφορα γεγονότα που σημάδευσαν την Ελλάδα στον χρόνο.

Η ροζ θάλασσα με τις ροδακινιές. Ένα διήγημα που διαδραματίζεται στη Βέροια και ο τίτλος του είναι εμπνευσμένος από την ανθοφορία των ροδακινιών της περιοχής. Η ιστορία μιας νεαρής που έρχεται σε επαφή με το φάντασμα ενός κοριτσιού που έρχεται από το παρελθόν για να μοιραστεί μαζί της μια κοινή τραυματική εμπειρία που βίωσαν και οι δυο τους. Αυτήν του βιασμού.

Φεγγαράκι μου λαμπρό… Μια ιστορία από την εποχή της επανάστασης και του ξεσηκωμού των Ελλήνων, ο απόηχος της οποίας φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Το μονοπάτι. Στην ιστορία αυτή εμπλέκονται νεράιδες και μάγισσες, καλό συγκρούεται με το κακό και η ζωή έρχεται αντιμέτωπη με τον θάνατο.

Η θέα από το παράθυρο. Επηρεασμένη από την πανδημία και την καραντίνα την οποία βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, η ιστορία αυτή μας θυμίζει ότι πρέπει να εκτιμούμε όσα έχουμε γύρω μας και δεν τους δίνουμε σημασία.

Έρωτας στη βεράντα. Μια σύγχρονη ρομαντική, ερωτική ιστορία, εμπνευσμένη και αυτή από την εποχή της καραντίνας και του Κορονοιού.

Γιατί;! Ένα διήγημα για την απώλεια και τον θάνατο αλλά και για τη ζωή που συνεχίζεται…

Το τάμα. Ένα αποκαλυπτικό γράμμα από το παρελθόν, μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση, ένας μικρός θησαυρός και ένα τάμα που πρέπει να εκπληρώσει η εγγονή εις μνήμην της γιαγιάς της.

* Το βιβλίο μπορεί κάποιος να το εντοπίσει στην καινοτόμο ψηφιακή βιβλιοθήκη Rbooks, (https://rbooks.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια: