11 Σεπ 2020

Χάνιμπαλ (Hannibal) του Τόμας Χάρις (το βιβλίο και η ταινία)


Χάνιμπαλ (Hannibal) ονομάζεται το μυθιστόρημα του Τόμας Χάρις (Thomas Harris) που δημοσιεύτηκε το 1999 και αποτελέι τη συνέχεια της ιστορίας του Δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ.
Η ιστορία συνεχίζει ουσιαστικά από εκεί που τελείωσε το βιβλίο «Η σιωπή των αμνών» και η οποία άρχισε με τον «Κόκκινο Δράκο» του Τόμας Χάρις.

Στα ελληνικά το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2019.

Harris, Thomas. Χάνιμπαλ / Τόμας Χάρις · μετάφραση Μιχάλης Μακρόπουλος. - Αθήνα : Bell / Χαρλένικ Ελλάς, 2019. - 522σ. · 21x14εκ. - (Bell)


Από το οπισθόφυλλο της ελληνικής έκδοσης
Εφτά χρόνια έχουν περάσει από την απόδρασή του, εφτά χρόνια από τότε που η ειδική πράκτορας του FBI Κλαρίς Στάρλινγκ τον ανέκρινε σε ένα υψίστης ασφαλείας νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες. Ο δόκτωρ Λέκτερ κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, καλλιεργώντας τα ανείπωτα ενδιαφέροντά του, απολαμβάνοντας τις οσμές και τις γεύσεις ενός ανυπεράσπιστου κόσμου. Όμως η Στάρλινγκ δεν έχει ξεχάσει τις συναντήσεις τους και κάποια βράδια ο μεταλλικός, τραχύς τόνος της φωνής του αντηχεί ξανά στα όνειρά της.

Αλλά και ο Μέισον Βέρτζερ, το μοναδικό επιζήσαν θύμα του, δεν τον έχει ξεχάσει. Φρικτά παραμορφωμένος, ζει μόνο για να εκδικηθεί τον άνθρωπο που τον κατακρεούργησε. Και ξέρει ότι για να τον παγιδεύσει χρειάζεται το πιο ωραίο, το πιο αθώο δόλωμα -αυτό που ο δόκτωρ Λέκτερ ορέγεται περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο...

Ο πιο αποτρόπαιος και αινιγματικός μυθιστορηματικός ήρωας της εποχής μας κάνει την εντυπωσιακή επιστροφή του, σ’ ένα έργο αντάξιο του "Κόκκινου Δράκου" και της πολύκροτης "Σιωπής των Αμνών".
Όπως και τα προηγούμενα βιβλία του Τόμας Χάρις, έγινε και αυτό κινηματογραφική ταινία το 2001 σε σκηνοθεσία Ridley Scott και πάλι με τον Άντονι Χόπκινς στο ρόλο του Δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Το τρέιλερ της ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: