20 Σεπ 2020

Άγριες Μέλισσες: τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1


Άγριες μέλισσες ονομάζεται η δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 που διαδραματίζεται στον Θεσσαλικό Κάμπο του 1958.
Η ιστορία ξεκινά με έναν συμβιβαστικό γάμο ο οποίος καταλήγει σε έναν φόνο.
Τρεις αδερφές, η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω , μετά τον θάνατο του πατέρα τους, προσπαθούν να επιβιώσουν στη σκληρή, πατριαρχική κοινωνία του Θεσσαλικού Κάμπου. Ο άρχοντας του χωριού, ο Δούκας αποφασίζει να παντρέψει τον πρωτότοκό του γιο του, Σέργιο, με την μεγαλύτερη από τις τρεις αδερφές, με σκοπό να περάσουν στα χέρια του τα κτήματα των κοριτσιών. Η Ελένη δέχεται την πρόταση, με βαριά καρδιά, ως μοναδική σωτηρία για τα χρέη τους.

Τη νύχτα του γάμου, οι τρεις αδερφές βάφουν τα χέρια τους με αίμα. Σκοτώνουν τον γαμπρό, στην προσπάθειά τους να τον εμποδίσουν να βιάσει τη μικρότερη αδελφή τους. Ορκίζονται να πάρουν το μυστικό στον τάφο τους. Η ανακάλυψη του πτώματος, όμως, θα συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και θα αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Δολοφονίες, ίντριγκες έρωτες και πολλά κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνια προσθέτοντας ενδιαφέρον και αγωνία καθιστώντας τη σειρά πολύ δημοφιλή.

 Από την περιγραφή της σειράς

Τρεις λεύκες όλες τους ψηλές με κοιτάνε σιωπηλές…»

Κάθε φορά που γεννιόνταν μία κόρη ο πατέρας της Ελένης, της Ασημίνας και της Φρόσως φύτευε και μία λεύκα στην άκρη του περιβολιού τους για να τιμήσει τον ερχομό του νέου παιδιού. Όσο αυτές μεγάλωναν και έστεκαν ψηλές και λυγερόκορμες, τόσο τις καμάρωνε σαν τις κόρες του. Στην πιο περήφανη λεύκα, όμως, στη λεύκα της Ελένης, ένα σμήνος από άγριες μέλισσες είχε πια φωλιάσει. «Τυχερή θα είσαι, κόρη μου, κι η ζωή θα είναι γλυκιά σαν τούτο εδώ το μέλι. Θα δεις», της έλεγε ο πατέρας της. Όμως, τα χρόνια πέρασαν και η Ελένη κοιτούσε τη λεύκα και αφουγκραζόταν τον βόμβο… «Που να ‘ξέρες, πατέρα… Που να ‘ξέρες πως η ζωή μόνο πίκρες έχει γράψει για το ριζικό μου».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία σειράς: Λευτέρης Χαρίτος
Σκηνοθέτες: Σπύρος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Πατρώνης
Σενάριο:  Μελίνα Τσαμπάνη
Διεύθυνση Φωτογραφίας:  Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς
Ενδυματολόγος: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: JK Productions

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιάννης Στάνκογλου, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Γάλλος, Παύλος Ορκόπουλος, Δανάη Μιχαλάκη, Θεοφανία Παπαθωμά, Γιώργος Σουξές, Αλίκη Αλεξανδράκη, Γιώργος Μακρής, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αναστάσης Ροϊλός, Γιάννης Κουκουράκης, Χρήστος Πλαΐνης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Μαρία Πετεβή, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αμαλία Καβάλη, Κωστής Σαββιδάκης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Δανάη Λουκάκη, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Μαρία Αντουλινάκη, Ελένη Καρακάση, Γιώργος Ηλιόπουλος, Γρηγόρης Γιαννόπουλος.

Στο ρόλο της Ανέτ Ρουσσώ η Κάτια Δανδουλάκη
Guest star ο Ανδρέας Κωνσταντίνου

Το τρέιλερ του πρώτου επεισοδίου

Ως τραγούδι εισαγωγής αλλά και ως μουσική επένδυση σε διάφορες παραλλαγές του έχει επιλεγεί το τραγούδι «Μέλισσες» που ερμηνεύει η Φωτεινή Βελεσιώτου σε στίχους Ελένης Φωτάκη και μουσική Γιώργου Καζαντζή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: