2 Αυγ 2019

Η μουντζούρα του Αντρέα: όταν μια κίτρινη κουκκίδα μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας (της Ελένης Σιούφτα)Μέσα από αυτό το καλόγουστο βιβλίο η δασκάλα Ελένη Σιούφτα, προσπαθεί να αναδείξει την υποκειμενικότητα που υπάρχει στην τέχνη αλλά και τον σεβασμό που πρέπει να υπάρχει προς τη διαφορετικότητα έκφρασης και ιδιαίτερα απέναντι σε αυτούς που δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά, σύμφωνα με την επικρατέστερη αντίληψη περί τέχνης.

Η κυρία Αυγερινή, μια δασκάλα τέχνης ζητά από τα παιδιά της τάξης να ζωγραφίσουν τον Θεό.

Το κάθε παιδί, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τις ικανότητές του ζωγράφησε. Η δασκάλα περνά από όλα τα παιδιά και βλέπει τις ζωγραφιές τους. Μέχρι που φτάνει στον Αντρέα ο οποίος ζωγράφισε απλά μια κίτρινη μουντζούρα. 
Ήταν η δική του αντίληψη για τον Θεό η οποία όταν επεξηγήθηκε άφησε άφωνη τη δασκάλα!

Το βιβλίο εικονογράφησαν γνωστοί καλλιτέχνες από τον χώρο της ελληνικής μουσικής. Συγκεκριμένα στην εικονογράφηση συμμετέχουν οι:
Αγάθων Ιακωβίδης, Αλέξανδρος Μπέλλες, Αντώνης Μιτζέλος, Άρης Κούκος, Άριστος Μοσχοβάκης, Βασίλης Καρράς, Βασίλης Λέκκας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώργος Ανδρέου, Γιώργος Θεοφάνους, Γιώργος Καλογήρου, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Πλούταρχος, Δημήτρης Μπάσης, Δημήτρης Φανής, Έλενα Μουζάλα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Ευριδίκη Θεοκλέους, Θάνος Μικρούτσικος, Κούλης Θεοδώρου, Κώστας Μοσκοβίτης, Κώστας Χατζής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας,  Μελίνα Κανά, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιχάλης Κουινέλης (Σταβέντο), Πάνος Μουζουράκης, Παντελής Θαλασσινός, Πάρις Περισυνάκης, Πέγκυ Λάγιου, Σοφία Παπάζογλου, Στάθης Άννινος, Σταμάτης Κραουνάκης, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, Στέλλα Γεωργιάδου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Χάρης Πανόπουλος.

*Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που σχετίζονται με την ευημερία των παιδιά.

Σιούφτα, Ελένη. Η μουντζούρα του Αντρέα. [Λεμεσός]: Αφή, 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: