24 Αυγ 2019

Outlander: ένα μυθιστόρημα - ταξίδι στον χρόνο


Outlander [Ξένος – αυτός που δεν είναι από εδώ] ονομάζεται η σειρά βιβλίων της Αμερικανίδας συγγραφέως Νταϊάνα Γκάμπαλντον (Diana Gabaldon, 1952- ).

Η ιστορία των βιβλίων η οποία έχει γίνει και τηλεοπτική σειρά με τον ίδιο τίτλο, έχει στοιχεία ιστορικού μυθιστορήματος, ερωτικής ιστορίας, μυστηρίου, περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας.

Πρόκειται για την ιστορία μιας νεαρής Αγγλίδας νοσοκόμας η οποία υπηρέτησε τον Βρετανικό Στρατό κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και η οποία με ένα τυχαίο τρόπο μεταφέρθηκε από το 1946 όπου ζούσε στην Σκωτία του 1743. Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να επιβιώσει μέχρι να βρει τρόπο να επιστρέψει πίσω στην εποχή της, παρατηρεί τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, εμπλέκεται χωρίς να το επιδιώξει στις πολεμικές διαμάχες Άγγλων και Σκωτσέζων, εξαναγκάζεται να παντρευτεί έναν Σκωτσέζο επαναστάτη τον οποίο τελικά ερωτεύεται. Χρησιμοποιώντας τις ιατρικές της γνώσεις εντυπωσιάζει τους Σκωτσέζους επαναστάτες που την κρατούν μαζί τους χρησιμοποιώντας την ως θεραπεύτρια.   

Στη συνέχεια της ιστορίας η υπόθεση μεταφέρεται και στην Γαλλία αλλά και στην Αμερική του 18ου αιώνα.

Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 1991 ενώ η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά ξεκίνησε το 2014, έχουν μέχρι τώρα παιχτεί 4 κκύκλοι και το 2020 αναμένετε ο 5ος.

Το τρέιλερ της πρώτης σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: