7 Μαρ 2024

«Για να μην διερωτάται κανένας»: το πολιτικό μανιφέστο του Πάνου Ιωαννίδη για το Κυπριακό

 


Το βιβλίο του Πάνου Ιωαννίδη με τίτλο «Για να μην διερωτάται κανένας» είναι το πολιτικό μανιφέστο του συγγραφέα για το Κυπριακό ζήτημα.

Ο Πάνος Ιωαννίδης στο βιβλίο του, αφού κάνει μια ιστορική αναδρομή του Κυπριακού, μας αναλύει τη σημερινή κατάσταση και τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής πλέον Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξηγεί με επιχειρήματα γιατί η Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) είναι μια άδικη και καταστροφική λύση και καταθέτει μια «πρόταση ελάχιστης επιδίωξης για την Κύπρο».

Η πρόταση αυτή που βασίζεται στις αρχές της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, αγγίζει θέματα όπως Άμυνα & Ασφάλεια, Παιδεία & Πολιτισμός, Θρησκεία, Οικονομία και Κυπριακή ΑΟΖ.

Γενικά, ο συγγραφέας θεωρεί ότι «Εξέλιξη που οδηγεί σε άμεση ή έμμεση κατάργηση του διεθνώς αναγνωρισμένου, ευρωπαϊκού Κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν [πρέπει να] συζητείται. Άλλα ζητήματα μπορούν να συζητηθούν, νοουμένου ότι οι επί μέρους αποφάσεις δεν θα θίγουν την κυριαρχία του Κράτους και δεν θα πλήττουν τα Ανθρώπινα δικαιώματα των νόμιμων Πολιτών».

Τονίζει επίσης, απευθυνόμενος στους πολιτικούς ηγέτες του τόπου, ότι «αξιόπιστος και σεβαστός δεν είναι όποιος προσπαθεί έρποντας να γίνει αρεστός στους εχθρούς του, αλλά όποιος επιδιώκει τα νόμιμα δικαιώματα του Κράτους & του Λαού του και τα διεκδικεί τεκμηριωμένα, με συνέπεια και αξιοπρέπεια».

Πρόκειται για ένα βιβλίο τεκμηριωμένο, με επιχειρήματα το οποίο αξίζει να διαβάσετε, ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα με τον συγγραφέα.

 

Ιωαννίδης, Πάνος (1946- ). Για να μην διερωτάται κανένας: Κυπριακή Δημοκρατία & Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) και πρόταση ελάχιστης επιδίωξης για την Κύπρο. Θεσσαλονίκη: Εκδόσεις Γερμανός, 2023.

 

«Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ, με την ετυμηγορία του στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, απέρριψε συντριπτικά το «Σχέδιο Λύσης Αννάν», δηλαδή την «Διάλυση του Κυπριακού Κράτους», και διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία. Tο Κράτος που, κυρίαρχο επί ολοκλήρου της νήσου Κύπρου, εντάχθηκε ως ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου 2004 και στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2008, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, να ενεργεί αυστηρά βάσει των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αρχών της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αξιοποιώντας κάθε θετικό στοιχείο που προέκυψε από την ένταξη στην ΕΕ και προωθώντας, ως μόνη ορθή πορεία για επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος, εκείνη της απελευθέρωσης του κατεχόμενου κυπριακού εδάφους και της ομαλής επανένταξης του παράνομα αποσχισθέντος τμήματος του (μέχρι το 1963) νόμιμου κυπριακού λαού στο επίσημο κράτος, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η άσκηση της κυριαρχίας και να εφαρμοστεί αυτούσιο το ευρωπαϊκό κεκτημένο επί ολόκληρης της κυπριακής επικράτειας. Από το 2004 έως το 2023 ακολουθείται η ακυρωτική πορεία κάθε ευρωπαϊκού πλεονεκτήματος, με τον κίνδυνο διάλυσης του Κυπριακού Κράτους να μεγαλώνει διαρκώς, λόγω της εμμονής διαδοχικών κυβερνήσεων (Κύπρου & Ελλάδας) για διευθέτηση «Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) με Πολιτική Ισότητα». ΔΗΛΑΔΗ, για «Διάλυση του Κυπριακού Κράτους και την αντικατάσταση του με δύο νέα, ισότιμα κρατικά μορφώματα με καθόλου συνοχή μεταξύ τους»… ΔΗΛΑΔΗ, σε επισημοποίηση της ρατσιστικής Τριχοτόμησης της Κύπρου, σε ένα Ελληνικό Κρατίδιο, ένα Τουρκικό Κρατίδιο και στις Βρετανικές Βάσεις...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: