19 Δεκ 2022

Η σειρά 1899 του Netflix


Το 1899 του Netflix ξεκινά ως μια σειρά εποχής. Διαδραματίζεται στο έτος 1899 σε ένα ατμόπλοιο με μετανάστες από όλο τον κόσμο που ταξιδεύουν από την Ευρώπη στην Αμερική.

Όλοι οι επιβάτες του πλοίου φαίνεται να έχουν ένα κρυφό παρελθόν από το οποίο θέλουν να ξεφύγουν και η Αμερική φαντάζει για αυτούς ως μια νέα αρχή.

Όταν μυστηριώδη γεγονότα αλλάζουν την πορεία του πλοίου που ονομάζεται «Κέρβερος», ένας συγκλονιστικός γρίφος ξετυλίγεται για τους σαστισμένους επιβάτες του.

Η υπόθεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εξελίσσεται σε θρίλερ και ιστορία τρόμου παρουσιάζοντας μια δυστοπική άποψη της πραγματικότητας. Στο τέλος του τελευταίου επεισοδίου της πρώτης σεζόν, κάποια στοιχεία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ιστορία μετατρέπεται στη συνέχεια (επόμενη σεζόν) σε επιστημονική φαντασία!

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από διάφορες θρυλικές εξαφανίσεις πλοίων αλλά και από την κρίση μετανάστευσης προς την Αμερική.

Συντελεστές της σειράς είναι οι δημιουργοί της Γερμανικής σειράς Dark η οποία έχει αρκετά κοινά στοιχεία στην υπόθεσή της με το 1899 (όπως τα ταξίδια στον χρόνο).

Η σειρά εμφανίστηκε στην πλατφόρμα της Netflix τον Νοέμβριο του 2022 και η πρώτη σεζόν περιλάμβανε 8 επεισόδια.

Πρωταγωνιστούν: Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann

Δημιουργοί: Jantje Friese, Baran bo Odar

Το τρέιλερ της σειράς:



Η σειρά έπρεπε να γυριστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, περίοδο απαγορευτική για τα πολλά ταξίδια που χρειάζονταν ώστε να γυρίσουν τα επεισόδια.  Προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία, χρησιμοποιήθηκε η εκπληκτική τεχνολογία Volume της Netflix, για την οποία οι δημιουργοί μιλούν σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο.



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: