6 Μαΐ 2022

Nightmare Alley: το ψυχολογικό θρίλερ του William Lindsay Gresham (βιβλίο και ταινίες)

 


Το Nightmare Alley είναι ένα το πιο γνωστό μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ  (William Lindsay Gresham, 1909-1962) και δημοσιεύτηκε το 1946.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ τρόμου. Η ιστορία μας μεταφέρει στον υπόκοσμο ενός περιπλανώμενου τσίρκου δεύτερης διαλογής ο οποίος είναι γεμάτος, με αδίστακτους δολοπλόκους.  

Εκεί ο πρωταγωνιστής της ιστορίας γνωρίζει ανθρώπους φρικιά, πνευματιστές, τσαρλατάνους αλλά και μακιαβελικές γυναίκες. Ο κόσμος αυτός τον γοητεύει και αποφασίζει να τον ακολουθήσει, με απρόβλεπτες όμως συνέπιες για τον ίδιο…

Ο Γκρέσαμ εμπνεύστηκε το μυθιστόρημά του μετά από συνομιλίες που είχε με έναν πρώην εργάτη τσίρκου όταν πολεμούσαν μαζί στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο.

Κάθε κεφάλαιο της ιστορίας αντιπροσωπεύεται από μια διαφορετική κάρτα Ταρώ.

Το βιβλίο έγινε διασκευή για τον κινηματογράφο το 1947 και το 2021.

Το τρέιλερ της ταινίας του 1947 σε σκηνοθεσία Edmund Goulding και πρωταγωνιστές τους Tyrone Power, Joan Blondell, Coleen Gray και Helen Walke:



Το τρέιλερ της ταινίας του 2021 σε σκηνοθεσία Guillermo del Toro και πρωταγωνιστές τους Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen και David Strathairn:



Δεν υπάρχουν σχόλια: