29 Οκτ 2019

Joker, η κινηματογραφική ταινία prequel των ιστοριών του Batman



Τζόκερ (Joker) ονομάζεται το αμερικανικό ψυχολογικό θρίλερ που έγινε κινηματογραφική ταινία το 2019.
Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στο Γκόθαμ Σίτυ (Gotham City), τη φανταστική μεγαλούπόλη στην οποία έζησε και έδρασε ο Μπατμαν (Batman).
Το έργο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο κόμικς του 1988 με τίτλο Batman: The Killing Joke”  το οποίο γράφτηκε από τον Άλαν Μουρ (Alan Moore) και εικονογραφήθηκε από τον Μπράιαν Μπόλαντ (Brian Bolland).

Η υπόθεση περιγράφει την ιστορία του Joker, ενός φιλόδοξού ψυχοπαθή κωμικού ο οποίος προσπαθεί να γίνει γνωστός και να κάνει καριέρα. Το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η προϊστορία (prequel) των γνωστών ιστοριών κόμικς με τον Μπάτμαν.  


Στο Gotham City, ο ψυχικά διαταραγμένος και αποτυχημένος κωμικός Arthur Fleck περιφρονείται από την κοινωνία μέσα στην οποία ζει δυστυχισμένος. Μετά από συνεχείς κακοποιήσεις που δέχεται, ξεκινά μια σειρά από εγκλήματα τα οποία οι συμπολίτες του θεωρούν ως επαναστατική έκφραση και ξεσηκώνονται προσπαθώντας να τον μυηθούν.  Αυτή η αιματηρή πτωτική πορεία τον φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με το alter-εγώ του: τον "Τζόκερ".

Σκηνοθέτης του έργου είναι ο Τοντ Φίλιπς ο οποίος έγραψε και το σενάριο μαζί με τον Σκοτ Σίλβερ. Στο ρόλο του Τζόκερ πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ (Joaquin Phoenix). 
Πάιζουν επίσης οι ηθοποιοί Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Robert De Niro) στο ρόλο του κωμικού παρουσιαστή Murray Franklin, η Zazie Beetz στο ρόλο της γυναίκας που ερωτεύεται ο Τζόκερ και η Frances Conroy στον ρόλο της μητέρας του.

Το τρέιλερ της ταινίας:


Δεν υπάρχουν σχόλια: