17 Ιουν 2019

The Big Bang Theory (η τηλεοπτική σειρά και το τραγούδι)


The Big Bang Theory (Η θεωρία της μεγάλης Έκρηξης) είναι το όνομα μιας από τις πιο πετυχημένες κωμικές τηλεοπτικές σειρές, όλων των εποχών.

Ξεκίνησε να προβάλλεται τον Σεπτέμβριο του 2007 από το Αμερικανικό κανάλι CBS και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019 σε 12 κύκλους και 279 επεισόδια.
Δημιουργοί της σειράς είναι οι Αμερικανοί τηλεοπτικοί συγγραφείς και παραγωγοί Τσακ Λορ (Chuck Lorre) και Μπιλ Πράντυ (Bill Prady). 
Η σειρά βασίζεται στο έξυπνο χιούμορ και μας παρουσιάζει την καθημερινή ζωή μιας ομάδας νεαρών που ζουν στην Πασαντίνα (Καλιφόρνια, ΗΠΑ).

Η ιστορία ξεκινά με τους δύο συγκάτοικους φυσικούς Leonard Hofstadter και Sheldon Cooper, αι τη γειτόνισσά τους την Penny, μια όμορφη σερβιτόρα που φιλοδοξεί να γίνει ηθοποιός. Στην παρέα συμμετέχουν επίσης ο αεροδιαστημικός Howard Wolowitz και ο Ινδός αστροφυσικός με την παράξενη προφορά Raj Koothrappali. Στην συνέχεια της ιστορίας στην παρέα μπαίνουν και η μικροβιολόγος Bernadette Rostenkowski, καθώς και η νευροεπιστήμονας Amy Farrah Fowler. Ένας άλλος ενδιαφέρον χαρακτήρας της σειράς είναι ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης καταστήματος με κόμικς Stuart Bloom.

Στην εξέλιξη των επεισοδίων ο Leonard ερωτεύεται και παντρεύεται την Penny. To ίδιο συμβαίνει και με τους Sheldon – Bernadette και με τους Howard – Amy οι οποίοι αποκτούν και 2 παιδάκια.
Ο Howard καταφέρνει να γίνει αστροναύτης ενώ στον τελευταίο κύκλο το ζεύγος Sheldon – Bernadette διεκδικεί και καταφέρνει να πάρει το βραβείο Νόμπελ Φυσικής.
Η σειρά έχει συχνές αναφορές σε στοιχεία της επιστήμης αλλά και σε επιστήμονες. Συγκεκριμένα, σε κάποια επεισόδια ο Sheldon φαίνεται να συνομιλεί με τη χαρακτηριστική ρομποτική φωνή του Stephen Hawking. Πολλές αναφορές γίνονται επίσης σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, παιχνίδια, και υπέρηρες. Κάποιοι ηθοποιοί μάλιστα από γνωστές ταινίες κάνουν την εμφάνισή τους στη σειρά.

*To 2017 κυκλοφόρησε η σειρά Young Sheldon, η οποία είναι το prequel του The Big Bang Theory και περιγράφει την παιδική ζωή, ενός από τους χαρακτήρες της σειράς, του Sheldon Cooper

Το τραγούδι με το οποίο αρχίζει η σειρά είναι του εναλλακτικού ροκ, Καναδέζικου συγκροτήματος Barenaked Ladies και έχει γραφτεί ειδικά για τη σειρά. Ονομάζεται The Big Bang Theory και οι στίχοι του περιγράφουν την ιστορία και τη δημιουργία του σύμπαντος και της Γης.

Ολόκληρο το τραγούδι (στην εισαγωγή της σειράς ακούγονται μόνο τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα):



The Big Bang Theory
Our whole universe was in a hot, dense state
Then nearly fourteen billion years ago expansion started, wait
The earth began to cool, the autotrophs began to drool
Neanderthals developed tools
We built a wall (we built the pyramids)
Math, science, history, unraveling the mysteries
That all started with the big bang! Hey!
As every galaxy was formed in less time than it takes to sing this song
A fraction of a second and the elements were made
The bipeds stood up straight, the dinosaurs all met their fate
They tried to leap but they were late
And they all died (they froze their asses off)
The oceans and Pangea, see ya wouldn't wanna be ya
Set in motion by the same big bang!
It all started with the big bang!
It will cause the stars to go the other way
Collapsing ever inward, we won't be here, it won't be hurt
Our best and brightest figure that it'll make an even bigger bang!
Debating how we're here, they're catching deer (we're catching viruses)
Religion or astronomy (Descartes or Deuteronomy)
It all started with the big bang!
It all started with the big bang!
It all started with the big bang!


Since the dawn of man is really not that long
It's expanding ever outward but one day
Australopithecus would really have been sick of us
Music and mythology, Einstein and astrology

Δεν υπάρχουν σχόλια: