28 Αυγ 2012

Στα δίχτυα της Νόβα


Στα δίχτυα της Νόβα: μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας (Χρ. Ανδρέου, 2010).
Ψάχνοντας τον πάγκο ενός βιβλιοπωλείου, έπεσα τυχαία πάνω στο βιβλίο της Φαίδρας Λέρνη  «Στα δίκτυα της Νόβα». Ελληνικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα από κύπρια συγγραφέα; Έπρεπε οπωσδήποτε να το διαβάσω! Το έκανα και δηλώνω ότι δεν το μετάνιωσα καθόλου! Απεναντίας…

Η Φαίδρα Λέρνη γράφει για ένα μελλοντικό φανταστικό κόσμο που φτιάχτηκε στο πρότυπο του πολιτισμού των Αμαζόνων. Στον κόσμο αυτό όπου κυριαρχούν οι γυναίκες, οι άντρες είναι αναλώσιμοι, ενώ όλοι οι κάτοικοι ελέγχονται με ειδικά εμφυτευμένο μικροτσίπ  το οποίο ρυθμίζει και την υγεία τους.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε μορφή ημερολογίου. Κεντρικός χαρακτήρας του είναι μια γυναίκα επιστήμονας, η οποία παρασύρεται από μια ομάδα συναδέλφων της και λαμβάνει μέρος σε ένα πείραμα στο οποίο σχεδιάζουν να δημιουργήσουν καινούριο κοινωνικό σύστημα, στο οποίο θα κυβερνούν οι γυναίκες. Η καινούργια πόλη ονομάζεται Νόβα.
Ξεκινούν τη νέα τους περιπέτεια γεμάτοι φιλοδοξίες και ελπίδες για το καινούριο αύριο με τη «νέα τάξη πραγμάτων».
Όμως, η Νόβα τους επιφυλάσσει παγίδες. Με τον χρόνο δημιουργούνται καινούριες καταστάσεις, άγνωστες και απρόβλεπτες για τους ίδιους τους κατοίκους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: