11 Ιουν 2024

23 νέοι στιχουργοί: μουσικός δίσκος



Κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο το ψηφιακό άλμπουμ ‘’23 νέοι στιχουργοί’’. Είκοσι τρία τραγούδια σε στίχους των μαθητών από το στιχουργικό εργαστήρι του Πόλυ Κυριάκου και μουσική του Γρηγόρη Πολύζου (στα 20) του Κώστα Παρίσση, του Σωκράτη Τερπίζη και της Νάτιας Έλληνα.

Στιχουργοί (με αλφαβητική σειρά):
Άθως Αγαπητός, Μαρία Γιουτανή, Τάσος Δρουσιώτης, Νάτια Έλληνα , Εύη Ηρακλέους, Χριστίνα Ιακώβου, Ανδρέας Καπανδρέου, Έλενα Σάββα Κιννή, Ξένιος Κοφτερός, Μαρία Κυπριανού, Κύπριδα , Πανίκος Νικολάου, Άντρη Περικλέους Ονουφρίου, Σοφία Παπαδοπούλου, Έλενα Παυλίδου, Κατερίνα Πιριπίτση, Αντωνία Σπύρου, Εύη Σταυρή, Ελένη Σωφρονίου Στρατή, Ανδρέας Στυλιανού, Μαρία Τσιάκκα, Νατάσα Χριστοφή, Χρυσόστομος Χρυσοστόμου
Ερμηνευτές (με αλφαβητική σειρά):
Γεράσιμος Ανδρέατος, Δώρος Δημοσθένους, Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Καγιαλίκος, Γιώργος Γρηγορίου Κινέζος, Μαρία Κρασοπούλου, Καίτη Κουλλιά, Μιχάλης Λιόντας, Χριστιάνα Λοΐζου, Ευτυχία Μητρίτσα, Πάνος Μπούσαλης, Κώστας Παρίσσης, Μιρέλα Πάχου, Απόστολος Ρίζος, Μπάμπης Τσέρτος, Μπέτυ Χαρλαύτη, Κώστας Χατζηχριστoδούλου, Στέφανη Χριστοφή, Νίκος Ψημίτης

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια του δίσκου στο Youtube:

και στο Spotify
«Εν αρχή ην ο λόγος! Κι αυτός ο λόγος όταν συνδυάζεται με μουσική, αποκτά ουρανούς, ποτάμια, θάλασσες, συγκίνηση και ευαισθησία...
Πριν περίπου 15 μήνες, κάτω από την ομπρέλα του Εργαστηρίου Στιχουργικής του στιχουργού Πόλυ Κυριάκου, γεννήθηκε η ιδέα για την κυκλοφορία ενός δίσκου, στους στίχους του οποίου να πρωταγωνιστούν νέοι στιχουργοί.
Αυτός ο δίσκος έγινε πραγματικότητα με πολλή δουλειά, πολλή υπομονή και επιμονή.
Πρόκειται για 23 ολοκαίνουρια τραγούδια που έγραψαν φίλοι στιχουργοί με τους οποίους βρεθήκαμε στον ίδιο δρόμο, στην προσπάθεια να μπούμε στα βαθιά της Τέχνης της Στιχουργικής.
Είκοσι τρεις νέοι στιχουργοί λοιπόν μας ταξιδεύουν με τις λέξεις τους!
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συνθέτες κι όλους τους ερμηνευτές από Κύπρο και Ελλάδα που ερμήνευσαν αυτά τα τραγούδια για το δίσκο.
Θερμές ευχαριστίες στον Γρηγόρη Πολύζο, τον σημαντικό αυτό συνθέτη της νέας γενιάς που με μεράκι και ταλέντο έντυσε με μουσική τα περισσότερα τραγούδια. Όπως επίσης και τους χαρισματικούς Κώστα Παρίσση, τον Σωκράτη Τερπίζη και την Νάτια Έλληνα - που έγραψαν από μία σύνθεση ο καθένας.
Ο χαρισματικός Κώστας Παρίσσης ευθύνεται για όλες τις ενορχήστρωσεις, και ο Άρης Αντωνιάδης για την ενορχήστρωση ενός τραγουδιού.»


Ο χαιρετισμός που έγινε στην παρουσίαση του δίσκου:

Εκ μέρους των 23 στιχουργών που συμμετέχουν σε αυτόν τον δίσκο, τα τραγούδια του οποίου θα απολαύσετε σε πολύ λίγο, σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση.

Ολοκληρώνεται σήμερα μια όμορφη προσπάθεια που διάρκεσε 15 περίπου μήνες, κατά την οποία γράφτηκαν στίχοι, μελοποιήθηκαν, ενορχηστρώθηκαν, τραγουδήθηκαν και ηχογραφήθηκαν.

Εμπνευστής και πρωτοστάτης αυτού του δύσκολου και παράτολμου εγχειρήματος, ήταν ένας άνθρωπος, χωρίς τον οποίο σήμερα δεν θα βρισκόμασταν εδώ. Μιλώ βέβαια για τον γνωστό στιχουργό, τον δάσκαλό, μα πάνω απ’ όλα τον φίλο μας Πόλυ Κυριάκου!

Τον ευχαριστούμε λοιπόν θερμά για αυτή την ευκαιρία που μας έδωσε να δούμε τα τραγούδια μας σε έναν μουσικό δίσκο τον οποίο μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας. Η προσπάθεια νομίζω πως τον έχει δικαιώσει!

Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης λοιπόν του προσφέρουμε με πολλή αγάπη και απεριόριστη ευγνωμοσύνη, αυτή την ανθοδέσμη.

[Παράδοση της ανθοδέσμης]

Θερμές ευχαριστίες, όμως, οφείλουμε και στους μουσικούς που εμπιστευτήκαν τους στίχους μας, τους έντυσαν με μουσική και τους έκαναν τραγούδια. Αναφέρομαι στους Γρηγόρη Πολύζο, Κώστα Παρίσση, Σωκράτη Τερπίζη και τη δική μας Νάτια Έλληνα.

Ευχαριστούμε φυσικά και όλους τους ερμηνευτές των
τραγουδιών του δίσκου, οι οποίοι, με αλφαβητική σειρά είναι οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώργος Γρηγορίου (Κινέζος), Δώρος Δημοσθένους, Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Καγιαλίκος, Καίτη Κουλλιά, Μαρία Κρασοπούλου, Μιχάλης Λιόντας,
Χριστιάνα Λοίζου, Ευτυχία Μητρίτσα, Πάνος Μπούσαλης, Κώστας Παρίσσης, Μιρέλα Πάχου, Απόστολος Ρϊζος, Μπάμπής Τσέρτος, Μπέττυ Χαρλάυτη, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Στέφανη Χριστοφή και Νίκος Ψιμίτης.
Θα ήταν παράβλεψη, όμως να μην ευχαριστήσουμε και τη
δισκογραφική εταιρία – εκδοτικό οίκο Μετρονόμος που πίστεψε στα τραγούδια και τα έκανε δίσκο με τίτλο «23 νέοι στιχουργοί».

Τέλος ευχαριστούμε τον μαέστρο μας Φώτη Μουσουλίδη και τους μουσικούς του για την αποψινή ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών και τους ερμηνευτές Μαρία Ανδρέου, Χρήστο Ανδρέου, Σπυρίδωνα Γεωργίου, Γιώργο Γρηγορίου
Κινέζο, Χριστιάνα Λοΐζου και Νικόλ Νικολαΐδου που θα μας κρατήσουν συντροφιά.

Και τώρα μια δυσάρεστη είδηση: μια εκ των 23 στιχουργών του δίσκου, μία από εμάς, η Ελένη Σωφρονίου, έχασε πριν 2 ημέρες τον πατέρα της και παρόλο που προγραμμάτιζε να είναι σήμερα μαζί μας, λόγω πένθους, δεν βρίσκεται μαζί μας. Έτσι, εμείς οι υπόλοιποι, αποφασίσαμε ότι όλα τα τραγούδια μας που θα ακουστούν απόψε, αλλά ειδικά αυτό της Ελένης, να είναι στη μνήμη του πατέρα της!

Ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη και καλή διασκέδαση!


Αντωνάκης Μπαρ, 24/5/2024

Για τους 23 στιχουργούς,

Ανδρέας Καπανδρέου


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: