28 Νοε 2023

Το έργο που πάει λάθος (θεατρικό)

 


«Το έργο που πάει λάθος» (The Play That Goes Wrong) είναι ένα έργο του 2012 των Βρετανών σεναριογράφων Henry Lewis, Jonathan Sayer και Henry Shields. Κέρδισε την Καλύτερη Νέα Κωμωδία στα Βραβεία Laurence Olivier 2015. Από το 2014, το έργο έχει πραγματοποιήσει πέντε περιοδείες στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ παίχτηκε και σε πολλές άλλες χώρες.

 

Μια «ερασιτεχνική» ομάδα από ατάλαντους ηθοποιούς καλείται να φέρει εις πέρας το έργο μυστηρίου «Ο φόνος στην έπαυλη Χάμερσον». Λίγο τα λανθασμένα σκηνικά, λίγο η έλλειψη ταλέντου από τους ηθοποιούς και λίγο η ανύπαρκτη εμπειρία από το τεχνικό προσωπικό οδηγούν σε άβολες καταστροφές επί σκηνής, τις οποίες οι «ηθοποιοί» προσπαθούν να καλύψουν. Το γέλιο είναι εγγυημένο. Η σωματική ακεραιότητα του ερασιτεχνικού καστ όμως, όχι…


Το έργο ανέβηκε και στην Κύπρο σε απόδοση κειμένου & Σκηνοθεσία Φώτη Γεωργίδη.

 

«Το έργο που πάει λάθος»! Η βραβευμένη με Olivier Award κωμωδία καταστροφών επιστρέφει!

Αν οι καταστροφές σας ιντριγκάρουν, τα λάθη είναι το κρυφό σας χόμπι και κρύβετε έναν καταπιεσμένο εγκληματολόγο μέσα σας, τότε ο Μάριος Δημητρίου, ο Φώτης Γεωργίδης, ο Σοφοκλής Κασκαούνιας, ο Ανδρέας Τσιέλεπος, η Άννα Γιαγκιώζη, η Ιωάννα Λαμπροπούλου και Βασίλης Χαραλάμπους σάς περιμένουν στη σαρωτική κωμωδία καταστροφών… «ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΛΑΘΟΣ»! Σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Φώτη Γεωργίδη, κλείστε πρώτη θέση, γιατί αυτό θα είναι και το μοναδικό πράγμα που ΔΕΝ πρόκειται να πάει λάθος!


ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑLPHA KΥΠΡΟΥ
Απόδοση κειμένου & Σκηνοθεσία: Φώτης Γεωργίδης.
Σεναριογράφοι: Henry Lewis, Jonathan Sayer, και Henry Shields.
Στους ρόλους των ερασιτεχνών Ηθοποιών: Μάριος Δημητρίου, Φώτης Γεωργίδης, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ανδρέας Τσιέλεπος, Άννα Γιαγκιώζη, Ιωάννα Λαμπροπούλου και Βασίλης Χαραλάμπους.
Στους ρόλους των τεχνικών: Κωνσταντίνος Βασιλείου και Σοφοκλής Σοφοκλέους

Σκηνογραφία: Έλενα Τερέπεη
Κατασκευή Σκηνικού: Get Set 
Τεχνική Υποστήριξη: SY STAGE
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεοδώρα Ανδρέου
Ενδυματολόγος: Φραντζέσκα Φραντζέσκου
Κινησιολογία: Εύα Καλομοίρη
Φωτισμός: Γιώργος Λάζογλου
Διεύθυνση Παραγωγής: Ανδρέας Βασιλείου, Μιχάλης Αργυρού, Κλείτος Κλείτου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: