27 Οκτ 2023

«Όταν μιλάει η ψυχή σώπασε και αφουγκράσου» της Άννας Μαρίας Χακιάχ

 


«Όταν μιλάει η ψυχή σώπασε και αφουγκράσου». Αυτός είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της Άννας Μαρίας Χακιάχ.

Το βιβλίο αποτελείται από μικρά αυτοβιογραφικά κείμενα (ποιήματα και πεζά) της συγγραφέως.

Δοσμένα με πολλή ευαισθησία και βάθος τα κείμενα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, φανερώνουν τη μεγάλη συναισθηματική εμπειρία της Άννας Μαρίας Χακιάχ.

Στο βιβλίο μπορείτε να διαβάσετε κείμενα για τον έρωτα, την απώλεια, τις γονικές σχέσεις…

Ένα βιβλίο – απόδειξη του πόσο ωφέλιμη και λυτρωτική μπορεί να είναι η συγγραφή (και η λογοτεχνία γενικότερα) για κάποιον που συνάντησε μεγάλα εμπόδια από τα πρώτα βήματα της ζωής του.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Υπάρχουν δρόμοι που περπάτησες παιδί και απλά μετά «εξαφανίστηκαν» σαν μαγεμένα μονοπάτια λες και ήτανε ένας μονόδρομος…»

Από το οπισθόφυλλο:

Η περιέργεια και η ανάγκη να «σε μάθω» με έσπρωξαν να μπω στο άβατο της ψυχής σου, να κολυμπήσω παρέα με τις ενδόμυχες σκέψεις σου... Έκλαψα με τον πόνο σου… Ένιωσα τον φόβο σου… Έπιασα πάτο με την απελπισία σου… Συναισθάνθηκα τον θυμό και την οργή σου… Κατάφερες να κρατήσεις την ψυχή σου καθαρή και αγνή με οδηγό την ελπίδα και την αγάπη και ξαναγεννήθηκες από τις στάχτες σου… Νεοσύστατος «φοίνικας» πήρες το καράβι της ζωής σου στα χέρια σου και με επιδέξιες κινήσεις το οδηγείς στο λιμάνι σου, στα ήσυχα νερά της γαλήνης της χαράς και γιατί όχι της ευτυχίας… Καλό σας ταξίδι γιατί «Όταν η ψυχή μιλάει σώπασε και αφουγκράσου…»

 

Αξίζει να αφουγκραστούμε μια ψυχή όπως αυτή της Άννας Μαρίας Χακιάχ.

Χακιάχ, Άννα Μαρία. Όταν μιλάει η ψυχή σώπασε και αφουγκράσου. Αθήνα: Συμπαντικές Διαδρομές, 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια: