9 Μαρ 2020

Dark: η γερμανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας του Netflix


Dark (Σκοτάδι) ονομάζεται η γερμανική δραματική τηλεοπτική σειρά μυστηρίου του Netflix.

Θεματολογικά η σειρά κατατάσσεται στην επιστημονική φαντασία αφού κύριο ολόκληρη η ιστορία έχει να κάνει με χρονομηχανές και ταξίδια στον χρόνο.
«Το ερώτημα δεν είναι ποιος, δεν είναι που, είναι πότε». Με αυτή τη δήλωση ξεκινά η ιστορία προδιαθέτοντας τον τηλεθεατή για το που θα κινηθεί.

Η ιστορία ξεκινά το 2019 σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας και μεταφέρεται μέσω μιας σκουλικότρυπας αλλά και μιας χρονομηχανής που χρησιμοποιούν οι πρωταγωνιστές, 33 χρόνια πίσω, στο 1956. Μετά οι πρωταγωνιστές μεταφέρονται ακόμα 33 χρόνια πίσω, στο 1921 με αποτέλεσμα οι απόγονοι να μπερδεύονται με τους προγόνους τους αφού σε μια άλλη εποχή υπάρχουν πριν από αυτούς…

Σε έναν κόσμο που ο χρόνος είναι πολυεπίπεδος, η πλοκή  περιλαμβάνει εξαφανίσεις, δολοφονίες αλλά και ερωτικές ιστορίες. Η σειρά πάντως αγγίζει και φιλοσοφικά θέματα όπως η ύπαρξη του ανθρώπου, ο θάνατος, ο Θεός, η μοίρα, ο χρόνος… «Ο χρόνος είναι ο Θεός. Αλλά δεν έχει έλεος».

Στο απόγειο της ιστορίας οι πρωταγωνιστές, ταξιδεύοντας από εποχή σε εποχή καταλήγουν να συναντούν τους ίδιους τους εαυτούς τους και να αλληλοεπιδρούν μαζί τους…
«Αν κοιτάξεις πολλή ώρα μέσα στην άβυσσο, κοιτάζει η άβυσσος και σε σένα» (Νίτσε).

Η σειρά ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τώρα έχουν παιχτεί 2 σαιζόν ενώ αναμένεται η τρίτη και τελευταία.

Το τρέιλερ της πρώτης σεζόν:

Το τρέιλερ της δεύτερης σεζόν:

Δεν υπάρχουν σχόλια: