29 Φεβ 2020

Εικονική περιήγηση στο νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου «Στέλιος Ιωάννου»

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την εταιρεία duooVision δημιούργησαν μια εφαρμογή που επιτρέπει την εικονική περιήγηση στο εντυπωσιακό κτήριο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου».

Η εφαρμογή έγινε κατορθωτή μετά από φωτογράφηση 360 μοιρών των χώρων της Βιβλιοθήκης.

Κατά τη διάρκεια της ψηφιακής περιήγησης η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του κέρσορα ή του πληκτρολογίου ενός υπολογιστή ή μιας φορητής συσκευής, ο χρήστης μπορεί, πατώντας σε επιλεγμένα σημεία να λάβει περισσότερες πληροφορίες υπό μορφή κειμένου, φωτογραφίας ή βίντεο.




Η εικονική περιήγηση είναι διαθέσιμη εδώ: https://my.matterport.com/show/?m=RXYACw57mFb


Για τη Βιβλιοθήκη
Η Βιβλιοθήκη μετεγκαταστάθηκε στο νέο της κτήριο, Κέντρο Πληροφόρησης- Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», τον Δεκέμβριο του 2018. Το κτήτιο έχει συνολικό εμβαδό 15700 τ.μ.
Το νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης, στεγάζει όλες τις λειτουργίες και υπηρεσίες της, οι οποίες κατανέμονται στα πέντε επίπεδα του κτηρίου, συνδυάζοντας βιβλιοστάσια, αναγνωστήρια, σταθμούς εργασίας (Η/Υ), χώρους εργασίας, αναγνωστήριο  24ωρης λειτουργίας καθώς και υπηρεσίες για χρήστες με ειδικές ανάγκες. Διαθέτει συνολικά 950 θέσεις ατομικής μελέτης, σε όλους τους ορόφους συμπεριλαμβανομένων 31 δωμάτιων ομαδικής μελέτης, τεσσάρων ή έξι θέσεων.
Το αναγνωστήριο 24ώρης λειτουργίας βρίσκεται στο ισόγειο (όροφος 0) και είναι ανοικτό για τους χρήστες όλες τις μέρες της εβδομάδας και τις δημόσιες αργίες.
Στους χώρους της Βιβλιοθήκης στο ισόγειο (όροφος 0), σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά, λειτουργεί το Παιδικό Τμήμα. Διαθέτει βιβλία για παιδιά και έφηβους.
Πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκηςκαθώς και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της.

Συλλογή

Περιλαμβάνει στη συλλογή της, έντυπο υλικό (βιβλία, περιοδικά, υλικό αναφοράς, χάρτες κ.ά.), ηλεκτρονικό υλικό (βάσεις δεδομένων, χιλιάδες η-βιβλία και η-περιοδικά κ.ά.), και οπτικοακουστικό υλικό. Όλο το υλικό της συλλογής είναι αναζητήσιμο μέσα από τον Εμπλουτισμένου Καταλογού της Ενοποιημένης αναζήτησης των πηγών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Στον πιο κάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την κατανομή του έντυπου υλικού κατακόρυφα στους πέντε ορόφους του κτηρίου της. Τα βιβλία της συλλογής είναι ταξινομημένα σύμφωνα με το ταξινομικό σύστημα του Library of Congress. Δείτε επίσης τον αναλυτικό θεματικό κατάλογο ταξιθέτησης υλικού κατακόρυφα στα πέντε επίπεδα.

3ος Όροφος
Α
Γενικά έργα
B-BD
Φιλοσοφία, Λογική
BF
Ψυχολογία
BH
Αισθητική (Φιλοσοφία)
BJ
Ηθική
2ος Όροφος
BL-BX
Θρησκείες, Μυθολογία
C
Βοηθητικές επιστήμες της Ιστορίας
D
Παγκόσμια Ιστορία και Ιστορία της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας κτλ.
E-F
Ιστορία της Αμερικής
G
Γεωγραφία, Ανθρωπολογία. Αναψυχή
H
Κοινωνικές επιστήμες
J
Πολιτικές επιστήμες
K
Δίκαιο
L
Εκπαίδευση
1ος  Όροφος
MΜουσική και βιβλία της Μουσικής
NΚαλές Τέχνες
P
Γλώσσα και Λογοτεχνία
0 Όροφος (Ισόγειο)
Βιβλία περιορισμένου δανεισμού
Παιδική Βιβλιοθήκη
Βιβλία αναφοράς (Εγκυκλοπαίδειες, Λεξικά, κ.ά.)
Οπτικοακουστικό υλικό
Q
Θετικές επιστήμες
R
Ιατρική
S
Γεωργία
T
Τεχνολογία
U
Στρατιωτική επιστήμη
V
Ναυτική επιστήμη
Z
Βιβλιογραφία. Βιβλιοθηκονομία. Πηγές Πληροφόρησης (Γενικά)
-1 Όροφος (Υπόγειο)
Περιοδικά
Ειδικές συλλογές


Δεν υπάρχουν σχόλια: