10 Φεβ 2016

Ημερολόγιο μιας απιστίας [πρόταση στο Bookia.gr]

Βιβλίο Ημερολόγιο μιας απιστίας
Συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού
Κατηγορία Ερωτικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ψυχογιός
Συντάκτης-ρια Ανδρέας Καπανδρέου

Το σκηνικό του μυθιστορήματος του Αιμίλιου Σολωμού«Ημερολόγιο μιας απιστίας», στήνεται σε ένα αρχαιολογικό χώρο στις Κυκλάδες όπου ανακαλύπτεται το προϊστορικό λείψανο μιας δολοφονημένης εγκύου γυναίκας. Ταυτόχρονα με την αρχαία ξετυλίγεται και  μια σύγχρονη ερωτική ιστορία ανάμεσα στον παντρεμένο αρχαιολόγο και τη νεαρή φοιτήτρια – βοηθό του.  Η πλοκή στηρίζεται πάνω στις ιστορίες των δύο γυναικών οι οποίες έζησαν με διαφορά χιλιάδων χρόνων.
Μέσα από ένα ερωτικό μυθιστόρημα ο συγγραφέας μας ταξιδεύει στις Κυκλάδες μιας άλλης εποχής μέσω των αρχαιολογικών ανασκαφών που περιγράφονται στο βιβλίο. Οι γνώσεις που ο συγγραφέας έχει (σπουδές αρχαιολογίας και συμμετοχή σε αρχαιολογικές ανασκαφές), αναδεικνύουν τις περιγραφές του για το θέμα.
Το βιβλίο κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος. Οι χαρακτήρες του είναι ενδιαφέροντες ενώ οι εξαιρετικές περιγραφές ζωντανεύουν τις εικόνες της ιστορίας.
Για όσους δίνουν σημασία σε αυτά, το συγκεκριμένο μυθιστόρημα απέσπασε ευρωπαϊκό βραβείο λογοτεχνίας (2013) και έχει μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Ο Γιώργος Δουκαρέλης, αρχαιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστρέφει στις Μικρές Κυκλάδες, είκοσι χρόνια μετά την ανασκαφή που τον έκανε διάσημο και άλλαξε για πάντα την προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Εκεί είχε ανακαλύψει το προϊστορικό λείψανο μιας εγκύου νεαρής γυναίκας που είχε δολοφονηθεί πριν από 5000 χρόνια, ενώ στη διάρκεια της ανασκαφής είχε απατήσει τη σύζυγό του με μια φοιτήτρια. Αλλά τι γυρεύει ξανά στο Κουφονήσι έξι μήνες ύστερα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της συζύγου του, της πρώην φοιτήτριάς του; Ο Δουκαρέλης πρέπει τώρα να πραγματοποιήσει μια ακόμα ανασκαφή, αυτή τη φορά στα ενδότερα της ψυχής του. Περιδιαβάζοντας στα μέρη όπου έζησε άλλοτε, ανάμεσα στις αναμνήσεις, τα αόρατα νήματα που τον συνδέουν με τρεις γυναίκες, από το πολύ μακρινό, το πρόσφατο παρελθόν και το παρόν, κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου, ανάμεσα στα βράχια, την άγονη γη, τη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο, θα προσπαθήσει να βάλει σε τάξη τη ζωή του και να ξαναθυμηθεί όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το καθοριστικό καλοκαίρι.


Βιογραφικό
Ο Αιμίλιος Σολωμού γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1971. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημοσιογραφία σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πρωινή καθημερινή εφημερίδα και σήμερα είναι εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Άνευ, Νέα Εποχή, In focus και Μανδραγόρας. Ορισμένα έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί στα αγγλικά και τα βουλγάρικα. Έχει εκδώσει τα πεζογραφήματα: Το Σκιάχτρο (2000), Ώσπερ στρουθίον, τάχος επέτασας (2003), Ένα τσεκούρι στα χέρια σου (2007, Άνευ), Ημερολόγιο μιας απιστίας (2012), Το μίσος είναι εκδίκηση (2015).

[αναρτήθηκε στο Bookia.gr - http://www.bookia.gr/index.php?action=Suggestions&book=181351]

Δεν υπάρχουν σχόλια: