24 Αυγ 2015

Διόραμα: νέο περιοδικό για τις τέχνες και τον πολιτισμόΚυκλοφόρησε πρόσφατα (Ιούλιος – Αύγουστος 2015) ένα νέο διμηνιαίο περιοδικό το οποίο θα ασχολείται με τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Το περιοδικό που εκδίδεται στην Κύπρο θα ασχολείται με τις ακόλουθες θεματικές  ενότητες: Εικαστικά – Θέατρο – Μουσική – Χορός – Κινηματογράφος – Αρχιτεκτονική – Λογοτεχνία – Φωτογραφία.

Στη φωτογραφία εξωφύλλου του πρώτου τεύχους ένα λουλούδι ξεφυτρώνει μέσα από μια ρωγμή. Η φωτογραφία συνοδεύεται από τον στίχο του Διονύσιου Σολωμού: “Το χάσμα π’ άνοιξε ο σεισμός, κ’ ευθύς εγιόμισ’ άνθη» [από το ποίημα "Εις το θάνατο Κυρίας Αγγλιδας]. 

Την επιμέλεια της ύλης έχει ο Ανδρέας Χατζηθωμάς και σαν συνεργάτες του πρώτου τεύχους αναφέρονται οι: Σάββας Παύλου, Ανδρέας Πετρίδης, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Μαγδαλένα Ζήρα, Αριάννα Οικονόμου, Σταύρος Κυριακίδης, Γιώργος Χριστοδουλίδης, Ανδρέας Καρακόκκινος, Ανδρέας Καπανδρέου, Αλέξης Κλεάνθους, Γιώργος Τσαγγάρης και Μαρία Χαραλαμπίδου.

Στο εκδοτικό σημείωμα που υπογράφει ο Ανδρέας Χατζηθωμάς αναφέρονται οι στόχοι του περιοδικού:

  
Στο πρώτο τεύχος δημοσιεύεται δικό μου άρθρο με τίτλο: “Περί Σχολικών Βιβλιοθηκών”.


*Διόραμα: θέαμα κατά το οποίο τα όσα παριστάνονται δίνουν την ψευδαίσθηση του πραγματικού λόγω του κατάλληλου φωτισμού (Γ. Μπαμπινιώτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: