12 Ιουλ 2022

Bad Sport (εγκλήματα στον αθλητισμό)


Η σειρά ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας Netflix με τίτλο "Bad Sport" περιλαμβάνει έξι διαφορετικές ιστορίες για τον (κακό) αθλητισμό και την σχέση του με το έγκλημα.

Οι ιστορίες παρουσιάζονται μέσω συνεντεύξεων εμπλέκοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.

Επ. 1: Hoop Schemes

Η ιστορία ενός σκανδάλου στο κολεγιακό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας. Η υπόθεση του επεισοδίου ξεκινά το 1994 στην πολιτεία της Αριζόνας, όταν κάποιος τζογαδόρος προσεγγίζει τον play maker της ομάδας (Stevin Hedake Smith) με στόχο να στήσουν ένα στοίχημα που αφορά το σκορ ενός αγώνα. Ο Hedake εμπλέκει στα στημένα και τον συμπάίκτη του Isaac Ice Burton. Ο τελευταίος, όπως μου επισήμανε ο καλός μου φίλος - αναλυτής αγώνων μπάσκετ - Αντώνης Κατσαρός, αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια και σε Κυπριακές ομάδες: ΑΠΟΕΛ (1998-1999, 2002-2003), Κεραυνός (2003-2004), ΕΝΑΔ (2004-2005), ΑΕΚ Λάρνακας (2005-2006, 2007-2008), Αχιλλέας (2006-2007).

Επ. 2: Need for Weed

Ο Randy Lanier ξεκινά να χρηματοδοτεί το πάθος του για  αγώνες αυτοκινήτων πουλώντας ναρκωτικά. Σύντομα, προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες οικονομικές του ανάγκες ώστε να συντηρήσει την ομάδα του, ξεκινά να μεταφέρει ολόκληρα καράβια  κοκαΐνης από την Κολομβία.

Επ. 3: Footballgate

Η υπόθεση με τν επηρεασμό διαιτητών από τον τότε διευθυντής της Γιουβέντους Λουτσιάνο
Μότζι που συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Επ. 4: Goldwar

Η διαμάχη που ξέσπασε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002, όταν ένας κριτής καλλιτεχνικού πατινάζ φέρεται πιέστηκε ώστε να ψηφίζει υπέρ της Ρωσίας, στερώντας από τον Καναδά το χρυσό μετάλλιο.

Επ. 5: Horse Hitman

Ο Τόμι Μπερνς επιστρατεύεται ως δολοφόνος αλόγων που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες επίδειξης. Οι δολοφονίες γίνονται με επαγγελματικό τρόπο, ώστε οι ιδιοκτήτες να λαμβάνουν μεγάλα ποσά από τις ασφαλιστικές εταιρίες στις οποίες είναι ασφαλισμένα τα άλογα.

Επ. 6: Fallen Idol

Ο Νοτιοαφρικάνος αστέρας του κρίκετ Hansie Cronje κατηγορείται για στήσιμο αγώνων κρίκετ. Οι ισχυρισμοί ενάντια στον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Νοτίου Αφρικής, βλάπτουν σοβαρά τη φήμη του.


 Το τρέιλερ της σειράς:



Δεν υπάρχουν σχόλια: