7 Απρ 2013

Όταν η διεθνής heavy metal σκηνή τιμά τον ελληνισμό – Ο νέος δίσκος των Iced Earth “Live in Αncient Kourion”



Άσχετα αν αρέσει σε κάποιον ή όχι η μουσική heavy metal, βλέποντας το εξώφυλλο του νέου δίσκου των Iced Earth δεν μπορεί παρά να ενθουσιαστεί! Ο δίσκος καταρχάς ονομάζεται “Live in Ancient Kourion” προς τιμή της πολύ πετυχημένη  συναυλίας που πραγματοποιήθηκε από το διεθνούς φήμης συγκρότημα, το 2012 στο αρχαίο στάδιο του Κουρίου στη Λεμεσό.

Η φωτογραφία του που επιλέχτηκε για το εξώφυλλο του δίσκου, ο οποίος κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2013, παρουσιάζει ένα καβαλάρη (την μασκοτ του συγκροτήματος που έχει το όνομα Set Abominaeο οποίος θυμίζει τον Άγιο Γεώργιο που καρφώνει το δράκο ανεμίζοντας την κυπριακή σημαία!

[Στις 14 Απριλίου 2013, στο Zena Palace στη Λευκωσία, θα παρουσιαστεί μέρος του νέου DVD "Live in Ancient Kourion].

Ο δίσκος που κυκλοφόρησε από το ίδιο συγκρότημα το 1999 με τίτλο “Live in Athens” έχει στο εξώφυλλο του τον Set Abominae να κρατά την ελληνική σημαία.

*Οι Iced Earth είναι αμερικανικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1985 στη Φλόριδα των ΗΠΑ.



Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η διεθνής heavy metal σκηνή τιμά τον ελληνισμό. 
Θυμίζω για παράδειγμα το τραγούδι των Βρετανών Iron Maiden Alexander the Great” στο οποίο υμνείται ο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά και τους Σουηδούς Sabaton οι οποίοι στο τραγούδι τους “Coat of arms” τραγουδούν για την ελληνική εποποιία του 1940 κατά τον ελληνοιταλικό πόλεμο. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανδρέας Καπανδρέου είπε...

Ευχαριστώ για τις διορθώσεις ;)