28 Μαρ 2013

Δαίμονες, παγίδες και τεχνάσματα


Δαίμονες, παγίδες και τεχνάσματα / Γ. Κορής [και] Α. Περάκη. Εκδόσεις Λιακόπουλος, 2004.

Το βιβλίο ξεκινάει δίνοντας, στις πρώτες σελίδες, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους Αγγέλους και την ιεραρχία τους, για τον Διάβολο και τα πονηρά πνεύματα, σύμφωνα πάντα με τις Γραφές.
Στη συνέχεια όμως μεταλλάσσεται σε ένα ηθικολογικό βιβλίο το οποίο θυμίζει χριστιανική κατήχηση και το οποίο προσπαθεί να μας εξηγήσει τα διάφορα τεχνάσματα και τις παγίδες που στήνει καθημερινά ο Διάβολος στον άνθρωπο, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς του…
Έτσι, διαβάζουμε πως ο Διάβολος στήνει παγίδες στον άνθρωπο μέσα στον γάμο, στην κοινωνική του ζωή, πως εκμεταλλευόμενος την καθημερινή κούραση, τον θόρυβο της πόλης και τη νέα μόδα τον απομακρύνει από τον Θεό.

"Το βιβλίο αυτό μας πληροφορεί για τα τεχνάσματα του διαβόλου, αλλά και την προστασία του Χριστού  εναντίον των διαβολικών δυνάμεων"

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Εδώ και χιλιάδες χρόνια το σύστημα των δαιμόνων, των αγγέλων του σκότους, µας παρακολουθεί και µας μελετά. Σκοπός τους να µην επιτρέψουν να επιστρέψουμε στη φωτεινή παραδείσια πατρίδα. Δεν είναι έξυπνοι, αφού δεν έχουν τη χάρη του θεού. Είναι όμως έμπειροι, πονηροί, συστηματικοί, υπομονετικοί και εφιαλτικά και απόλυτα μοχθηροί. Έχουν όμως ένα πρόβλημα. Τώρα πια ξέρουμε ότι υπάρχουν. Ξέρουμε και τις μεθόδους τους. Τα υπόλοιπα μέσα στο βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: