11 Αυγ 2011

Ο Περατικός του Μ. Β. Χατζόπουλου


«Ο Περατικός» (εκδόσεις Εστίας 2010) είναι το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας βιβλίων του Μ. Β. Χατζόπουλου (πρώτο σε σειρά είναι το «Εν μέρει Ελληνίζων», εκδόσεις Εστίας (2009)) και αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της ζωής του κύπριου πρωταγωνιστή Δημήτρη Δορίδη.

Το βιβλίο συνεχίζει στο ίδιο στυλ με το προηγούμενο δίνοντας μας πολλές πληροφορίες για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία (τέλη δεκαετίας του 1950 – τέλη δεκαετίας 1960) κυρίως σε Γαλλία και Ελλάδα. Τα ιστορικά γεγονότα με τα οποία δένεται η ιστορία θα μπορούσαν να την κατατάξουν στην κατηγορία «ιστορικό μυθιστόρημα» (όπως και το προηγούμενο του βιβλίο).

Το βιβλίο μεταφέρει πολύ πετυχημένα τον αναγνώστη στο κλίμα τις εποχής.
Οι λεπτομερείς, όμως, και οι συχνές περιγραφές περιοχών της Γαλλίας με τις οποίες ο μέσος Έλληνας αναγνώστης δεν είναι εξοικειωμένος, καθώς και η πολύ συχνή χρήση γαλλικών φράσεων και ονομάτων, κάνουν την ανάγνωση του βιβλίου, σε κάποια σημεία, κουραστική.

Πάντως, η εξέλιξη της υπόθεσης στη ζωή του πρωταγωνιστή δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να αναζητήσεις και το επόμενο βιβλίο της τριλογίας (μόλις αυτό εκδοθεί) προκειμένου να διαβάσεις την κατάληξή της!

*Περατικός = Αυτός που έρχεται από πέρα, από μακριά = ο ξένος

Διαβάστε επίσης του ίδιου:

- Εν μέρει Ελληνίζων
- Νόστου Πάθη

Δεν υπάρχουν σχόλια: