21 Ιαν 2011

Ο Ανδρέας Καπανδρέου μιλά για το βιβλίο του «Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα» στο CampusCy


Συνέντευξη του Ανδρέα Καπανδρέου στο CampusCy (20 Ιαν. 2011)
Παρουσίαση του βιβλίου του «Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα» από τον συγγραφέα.

Το βιβλίο «Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν», αποτελείται από δώδεκα αλλόκοτα διηγήματα, δώδεκα παράξενες ιστορίες, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από πραγματικά ή φανταστικά γεγονότα τα οποία έζησα, άκουσα από τρίτους, διάβασα κάπου ή ακόμα και γεγονότα που ονειρεύτηκα…
Τα διηγήματα γράφτηκαν μέσα σε μια δεκαετία από την εσωτερική ανάγκη να καταγράψω τις ιστορίες που διαδραματίζονταν στη φαντασία μου ενώ η έκδοση του βιβλίου έγινε με σκοπό να μοιραστώ τις ιστορίες αυτές μαζί με άλλους.


Όπως γράφτηκε κάπου, τα διηγήματα μου φλερτάρουν με το μεταφυσικό, την παραψυχολογία και το ανεξήγητο, ενώ κάποια έχουν και δοκιμιακό χαρακτήρα.
Ξαναδιαβάζοντας το βιβλίο συνειδητοποίησα ότι το στοιχείο του θανάτου - του συγκλονιστικότερου ίσως γεγονότος στη ζωή του ανθρώπου – κυριάρχησε, χωρίς να το επιδιώξω, στα περισσότερα διηγήματα μου. Ένα δεύτερο στοιχείο το οποίο έχει εισβάλει με διάφορους τρόπους σε αρκετά από τα διηγήματα, έχει να κάνει με το βιβλίο και τις βιβλιοθήκες – το περιβάλλον δηλαδή μέσα στο οποίο μεγάλωσα, σπούδασα και ακόμα εργάζομαι.

Γιατί Ανδρέας Καπανδρέου;
«Όσους αναρωτιούνται γιατί στο βιβλίο μου «Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα» υπογράφω με το πιο πάνω ψευδώνυμο, τους παραπέμπω στο τελευταίο διήγημα του βιβλίου με τίτλο: «Η ιστορία ενός ονοματεπώνυμου ή Γιατί Ανδρέας Καπανδρέου»». 

(Από την ιστοσελίδα του συγγραφέα)


Πρόταση για το βιβλίο από το CyprusHilights εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: