30 Αυγ 2023

Ανακρίνοντας τον συγγραφέα Μιχάλη Νικολάου

 


Πείτε μας λίγα λόγια για τα βιβλία σας που έχετε εκδώσει μέχρι σήμερα καθώς και ποιο είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό τους.

Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ γι' αυτή την όμορφη συνέντευξη και τη δυνατότητα που μου δίνετε να αναφερθώ στο συγγραφικό μου έργο. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί δύο εφηβικά μυθιστορήματα μου: «Τρελά γατομπερδέματα» [εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές] και «Πάρτι… Χάλιμπαμ!» [εκδ. Όστρια], δύο συλλογές διηγημάτων («Η Πανσιόν και άλλα διηγήματα» [εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές] και «33ΜΚ και άλλα διηγήματα» [εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές] κι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα («Θανάσιμα Φεγγάρια» [εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές]. Παράλληλα, έχω γράψει θεατρικά έργα που βραβευτήκαν κι ανέβηκαν από θεατρικούς θιάσους της Κύπρου, ενώ διηγήματα μου έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους. 

Ετοιμάζετε κάποια καινούργια δουλειά αυτό τον καιρό;

Αυτή την εποχή δουλεύω ένα καινούριο μυθιστόρημα, το οποίο ευελπιστώ σύντομα να βρίσκεται στα χέρια των αναγνωστών.  Πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας, ποιο βιβλίο του θα συστήνατε για ανάγνωση και γιατί;

Αγαπημένοι συγγραφείς είναι η Άγκαθα Κρίστι, ο Γιάννης Μάρης  και οι κλασικοί συγγραφείς του 20ου αιώνα. Σαφώς ένα από τα τελευταία βιβλία που διάβασα είναι η «Αυλαια» της Αγκάθα Κρίστι το οποίο και συστήνω λόγω του ότι εκεί βλέπουμε το τέλος του ήρωα της ο οποίος σε όλη του τη ζωή πάλευε για την έννομη τάξη. Σε αυτό το βιβλίο έρχεται αντιμέτωπος με τη δική του ηθική νομιμότητα την οποία καλείται να παραβιάσει για την αποτροπή ενός εγκλήματος.   

Ποιος συγγραφέας / βιβλίο θεωρείτε ότι σας έχει επηρεάσει περισσότερο στον τρόπο σκέψης / έκφρασής / θεματολογίας σας και γιατί;

Η Άγκαθα Κρίστι με επηρέασε και επίδρασε στον τρόπο γραφής γιατί με πολύ λιτό τρόπο καταφέρνει να μεταφέρει στους αναγνώστες το σκηνικό περασμένων εποχών που μπορούν κάλλιστα να τοποθετηθούν και στο σήμερα. Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που σκιαγραφόνται τα πρόσωπα,  η ψυχοσύνθεσης του και το σκηνικό.

Επιλέξτε ένα αγαπημένο σας τραγούδι που θα θέλατε να αφιερώσετε στους αναγνώστες αυτής της συνέντευξης.

Προσωπικά δεν έχω κάποιο αγαπημένο τραγούδι, ίσως το «Καλοκαιρινές Διακοπές» του Νίκου Καρβέλα γιατί πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή ωσάν να είμαστε σε διακοπές!



Δεν υπάρχουν σχόλια: