27 Σεπ 2021

The colour out of space (Το χρώμα από το διάστημα) του H. P. Lovecraft

Το διήγημα με τίτλο “The colour out of space” (Το χρώμα από το διάστημα) είναι μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας/τρόμου από τον Αμερικανό συγγραφέα H. P. Lovecraft (Χ. Φ. Λάβκραφτ) που γράφτηκε το 1927. 

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκδοση του Σεπτεμβρίου του 1927 του περιοδικού επιστημονικής φαντασίας Hugo Gernsback Amazing Stories και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Lovecraft και παρέμεινε το προσωπικό του αγαπημένο από τα διηγήματά του.

Η ιστορία διαδραματίζεται στη φανταστική πόλης Arkham της Μασαχουσέτης. Ο αφηγητής ανακαλύπτει ότι πριν από πολλά χρόνια ένας μετεωρίτης που συνετρίβη  στην περιοχή και εξέπεμπε ένα πολύ παράξενο χρώμα, προκαλούσε πολλές παρενέργειες στους ζωντανούς οργανισμούς που βρίσκονταν κοντά του. Τα φυτά της περιοχής αναπτύσσονταν κανονικά αλλά οι καρποί που παρήγαγαν είχαν άσχημη γεύση, τα ζώα τρελαίνονταν και παραμορφώνονταν και τελικά πέθαιναν.  Τα μέλη μιας οικογένειας που ζουν κοντά στο σημείο όπου εμφανίστηκε το παράξενο χρώμα, έχουν τα ίδια συμπτώματα με τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς: παραμορφώσεις, τρέλα, θάνατος.

Το “The colour out of space” έχει προσαρμοστεί αρκετές φορές σε ταινία τρόμου: Die, Monster, Die! (1965), The Curse (1987), Color from the Dark (2008), The Color Out of Space (Die Farbe) (2010) και Color Out of Space (2019).

Την κινηματογραφική ταινία του 2019 σκηνοθέτησε ο Richard Stanley και σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι Nicolas Cage, Joely Richardson, Elliot Knight, Madeleine Arthur, Q'orianka Kilcher και Tommy Chong.

Το τρέιλερ από την ταινία του 2019




Δεν υπάρχουν σχόλια: