14 Σεπ 2020

Χάνιμπαλ: Το ξύπνημα του κακού (το βιβλίο του Τόμας Χάρις και η ταινία)


Ο Αμερικανός συγγραφέας Τόμας Χάρις (Thomas Harris) εξέδωσε το 2006 το βιβλίο του με τίτλο  Χάνιμπαλ: το ξύπνημα του κακού (τίτλος πρωτοτύπου: “Hanibbal Rising”). 

Η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται στην παιδική ηλικεία του Χάνιμπαλ Λέκτερ και είναι ουσιαστικά το prequel των τριών προηγούμενων βιβλίων του Τόμας Χάρις «Κόκκινος δράκος», «Η σιωπή των αμνών» και «Χάνιμπαλ».

Το βιβλίο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2007 και το 2019 από τον εκδοτικό οίκο Bell / Χαρλένικ Ελλάς ο οποίος εξέδωσε και τα άλλα βιβλία του Τόμας Χάρις στα ελληνικά.

Harris, Thomas. Χάνιμπαλ: Το ξύπνημα του κακού / Thomas Harris · μετάφραση Μιχάλης Μακρόπουλος. - 1η έκδ. - Αθήνα : Bell / Χαρλένικ Ελλάς, 2007. - 329σ. · 18x12εκ. - (Bell Best Seller · 887)


Από το οπισθόφυλλο της ελληνικής έκδοσης
Είναι ένας από τους πιο τρομακτικούς μυθιστορηματικούς ήρωες όλων των εποχών.
Τώρα αποκαλύπτεται η γέννηση και η εξέλιξη του κακού που ενσαρκώνει.

Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ αναδύεται μέσα από τον εφιάλτη του Ανατολικού Μετώπου... ένα αγόρι μέσα στο χιόνι, βουβό, με μια αλυσίδα δεμένη γύρω από το λαιμό του. Φαίνεται ολομόναχος, αλλά κουβαλάει μαζί του τους δαίμονές του.
Ο θείος του, ένας διακεκριμένος ζωγράφος, τον βρίσκει σ’ ένα σοβιετικό ορφανοτροφείο και τον παίρνει μαζί του στο Παρίσι, όπου ζει με την όμορφη Γιαπωνέζα γυναίκα του, τη λαίδη Μουρασάκι.
Η λαίδη Μουρασάκι θα βοηθήσει τον Χάνιμπαλ να γιατρευτεί. Χάρη σ’ εκείνη θα ακμάσει, και θα γίνει ο νεαρότερος φοιτητής που έγινε ποτέ δεκτός σε ιατρική σχολή στη Γαλλία.
Αλλά οι δαίμονές του τον επισκέπτονται και τον τυραννούν. Κι όταν μεγαλώσει αρκετά, τους επισκέπτεται κι αυτός με τη σειρά του.
Έτσι ανακαλύπτει ότι έχει και κάποια άλλα ταλέντα, πέρα από τα ακαδημαiκά. Και μ’ αυτή την αποκάλυψη ο Χάνιμπαλ Λέκτερ μετατρέπεται σε άγγελο του θανάτου...

Όπως και τα πδοηγούμενα βιβλία, έτσι και αυτό έγινε κινηματογραφική ταινία το 2007 με σενάριο γραμμένο από τον ίδιο τον Thomas Harris και σκηνοθέτη τον Peter Webber.

Το τρέιλερ της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: