30 Απρ 2020

Στηρίζουμε τις τέχνες και τον πολιτισμό στην Ευρώπη


Κάποιοι άνθρωποι, οργανισμοί και τομείς επηρεάζονται περισσότερο από άλλους λόγω της πανδημίας. Ο πολιτισμός είναι ένας από αυτούς τους τομείς. Συναυλίες ακυρώθηκαν, θέατρα, μουσεία και κινηματογράφοι έκλεισαν, ενώ πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές έχουν σταματήσει τα γυρίσματά τους. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητα τα μέτρα της ΕΕ για τη στήριξη των τεχνών και του πολιτισμού, από τους ανεξάρτητους δημιουργούς έως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Χάρη στην Επενδυτική Πρωτοβουλία για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού, ο κλάδος θα ενισχυθεί σε όλη την ΕΕ, με τη στήριξη των διαρθρωτικών ταμείων. Άλλωστε, η αλληλεγγύη είναι μια από τις βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζητήσαμε με την Σαμπίνε Βερχάιεν, πρόεδρο της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τα μέτρα στήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας όσο συνεχίζεται η κρίση του COVID-19.

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρεί τον κινηματογράφο ιδανική πλατφόρμα συζήτησης και προβληματισμού σχετικά με την Ευρώπη και το μέλλον της. Γι’ αυτό και προωθεί τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο μέσω του βραβείου LUX. Πέρα από τις ιστορίες που διηγούνται, οι ταινίες του διαγωνισμού στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ορισμένα από τα κύρια κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής μας.

Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις πού μπορείς να παρακολουθήσεις τις ταινίες που διαγωνίστηκαν για το βραβείο LUX από το 2007 έως σήμερα. 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε, επίσης, την online εκστρατεία «Δημιουργική Ευρώπη», καλώντας καλλιτέχνες να μοιραστούν τις δημιουργίες τους στα social media με το hashtag #CreativeEuropeAtHome. Τώρα μπορείς εύκολα να απολαύσεις από το σπίτι σου υπέροχες πολιτιστικές δραστηριότητες από όλη την Ευρώπη!

Γνωρίζεις μήπως καθημερινούς ήρωες που κάνουν το κάτι παραπάνω κατά την περίοδο αυτής της κρίσης; Αν ναι, μοιράσου την ιστορία σου μαζί μας. Μην διστάσεις να μας ταγκάρεις στα social media χρησιμοποιώντας τα hashtags #EuropeanAgainstCovid19 και #ΕυρωπαίοιΕναντίονCovid19.


Δεν υπάρχουν σχόλια: