5 Μαρ 2020

Bohemian Rhapsody η κνηματογραφική ταινία για τη ζωή του Freddie Mercury και των Queen


Το Bohemian Rhapsody είναι βρετανική-αμερικανική ταινία που αναφέρεται στην προσωπική αλλά και την επαγγελματική ζωή του πολυσυζητημένου τραγουδιστή των Queen Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury, 1946-1991).

Η ταινία γυρίστηκε το 2018 σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ και σενάριο του Άντονι ΜακΚάρτεν. Το Φρέντι Μέρκιουρι ενσαρκώνει ο ηθοποιός Ράμι Μάλεκ (Rami Malek) ο οποίος για τον συγκεκριμένο ρόλο απέσπασε βραβείο Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου.

Η ταινία πλαισιώνεται, όπως ήταν φυσικό, με πολλά τραγούδια του βρετανικού συγκροτήματος Queen, παρουσιάζοντάς μας τη δημιουργία του (1970), τη διάλυση και την επανασύσταση του για να συμμετάσχει στη συναυλία Live Aid, το 1985.


*Ο τίτλος της ταινίας "Bohemian Rhapsody" είναι εμπνευσμένος από το διάσημο ομότιτλο τραγούδι των Queen το οποίο περιλαμβάνεται στον δίσκο του συγκροτήματος “A Night at the Opera” (1975).  Το τραγούδι γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος  Φρέντι Μέρκιουρι. Είναι διάρκειας λεπτών και δεν έχει κουπλέ. Πρόκειται για μια πρωτότυπη μπαλάντα που συνδυάζει την όπερα με τον hard rock ήχο. 

Bohemian Rhapsody
Mama, just killed a man
Put a gun against his head
Pulled my trigger, now he's dead
Mama, life had just begun
But now I've gone and thrown it all away
Mama, ooh
Didn't mean to make you cry
If I'm not back again this time tomorrow
Carry on, carry on
As if nothing really matters
Too late, my time has come
Sends shivers down my spine
Body's aching all the…

Δεν υπάρχουν σχόλια: