28 Δεκ 2020

Έτερος Εγώ (κινηματογραφική ταινία και τηλεοπτική σειρά)



Το Έτερος Εγώ είναι ελληνική κινηματογραφική ταινία θρίλερ που γυρίστηκε το 2016, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια. 
Σε αυτήν πρωταγωνιστούν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Φρανσουά Κλουζέ, ο Μάνος Βακούσης και η Ιωάννα Κολλιοπούλου.

Πρόκειται για αστυνομική ταινία που διαπραγματεύεται μια σειρά περίεργων φόνων.

Περίληψη της ταινίας

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης, καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα κι ένας καθηγητής μαθηματικών. Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;

Η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους στις 19 Ιανουαρίου 2017 αλλά τον Μάρτιο, με αφορμή μια δολοφονία και μια απόπειρα δολοφονίας κατά οδηγών ταξί στην Αθήνα, και κάποιο περιστατικό που συνέβη κατά τη συζήτηση με το σκηνοθέτη μετά την προβολή της ταινίας σε κινηματογράφο της πρωτεύουσας, ο Σωτήρης Τσαφούλιας ανακοίνωσε την απόσυρση της ταινίας. Το 2018 η ταινία ανέβηκε στο Youtube.

Τρέιλερ από την κινηματογραφική ταινία



Το καλοκαίρι του 2019 ξεκίνησε η προβολή της τηλεοπτικής σειράς "Έτερος εγώ: Χαμένες ψυχές" από την Cosmote TV, η οποία τον Φεβρουάριο του 2020 προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Περίληψη «Μια βάναυση δολοφονία θορυβεί τις αστυνομικές αρχές. Κι ενώ από τις έρευνες προκύπτουν αντιφάσεις, ο εκκεντρικός καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης, επιστρατεύεται για να ρίξει φως στο μυστήριο... Το «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» παρουσιάζει μία σειρά δολοφονιών, που ακολουθούν τους άθλους του Θησέα.»

Τρέιλερ της τηλεοπτικής σειράς (1ος κύκλος)



Τον Δεκέμβριο του 2020 ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος της σειράς με τίτλο «Έτερος Εγώ – Κάθαρσις». Η ιστορία του δεύτερου κύκλου ξεκινά με τον serial killer Θησέα να βρίσκεται πλέον στην φυλακή. 

Τρέιλερ της τηλεοπτικής σειράς (2ος κύκλος)


Η κινηματογραφική ταινία, αλλά και η σειρά έχουν φιλοσοφικά στοιχεία (ρήσεις του Πυθαγόρα,  αναφορά στον Δημήτρη Λιαντίνη κ.α.),  μυθολογικά στοιχεία (άθλοι του Θησέα, Μέδουσα) ενώ θέτει και υπαρξιακά θέματα.

 «Η επιστήμη μας [Εγκληματολογία] είναι πολύτιμη αλλά ψυχρή. Τα κίνητρα των ανθρώπων θερμά. Μπορεί να μπερδευτεί κανείς…»

-          Η συγχώρεση είναι δουλειά του Θεού. Μόνο εκείνος μπορεί να τους συγχωρέσει.

-          Υπάρχει Θεός;

-          Εσύ τι λές;

-          Δεν ξέρω. Δεν υπήρχε όταν σκοτώθηκε η φίλη σου και υπάρχει τώρα να σε βοηθήσει να σκοτώσεις πέντε ανθρώπους. Δεν υπάρχει όταν πρέπει να πάρει αποφάσεις και υπάρχει για να κρίνει αυτούς που τις παίρνουν αντί για Αυτόν; Φοβάμαι τόσο πολύ που έχω χάσει την πίστη μου. Γι΄αυτό σε ρωτάω.

«Είναι εύκολο να λες πάνω στα νεύρα σου ότι μπορείς να σκοτώσεις κάποιον κι άλλο να φτάσεις να το κάνεις. Δεν είναι απλό. Θέλει να έχεις πολλή ψυχή ή να μην έχεις καθόλου»


Δεν υπάρχουν σχόλια: