8 Δεκ 2019

Yesterday: η ρομαντική κωμωδία φαντασίας που εξαφάνισε τους Beatles!


Yesterday ονομάζεται η ρομαντική κωμωδία φαντασίας του 2019 και πήρε το όνομά της από το ομώνυμο διάσημο τραγούδι του βρετανικού συγκροτήματος The Beatles.

Κατά τη διάρκεια ενός σύντομου μπλακ άουτ που σημειώθηκε σε όλο τον πλανήτη ο πρωταγωνιστής, ένας άσημος μουσικός ο Jack Malik παθαίνει ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και πέφτει σε κώμα. Όταν συνέρχεται συνειδητοποιεί ζει σε ένα εναλλακτικό σύμπαν όπου όλα είναι τα ίδια εκτός από μερικές λεπτομερείς. Παρόλο που στο έργο δεν γίνεται ξεκάθαρο το τι ακριβώς έχει συμβεί, αφήνεται να νοηθεί ότι είναι λες και καταστράφηκαν κάποια pixels από τη συλλογική μνήμη του κόσμου. 
Ο πρωταγωνιστής είναι το μόνο άτομο στη Γη που μπορεί να θυμηθεί τους Beatles και τα τραγούδια τους αφού για όλους τους άλλους το βρετανικό μουσικό συγκρότημα δεν υπήρξε ποτέ!

Από το συγκεκριμένο σύμπαν έχουν εξαφανιστεί και κάποια άλλα στοιχεία της υπάρχουσας
πραγματικότητας, όπως η Coca Cola, το επίσης μουσικό συγκρότημα Oasis, τα τσιγάρα, καθώς και τα βιβλία και οι ταινίες Χάρι Πότερ.

Από όλα τα πιο πάνω ο ήρωας της ιστορίας επιλέγει να εκμεταλλευτεί την εξαφάνιση από την πραγματικότητα των Beatles και τον τραγουδιών τους, παρουσιάζοντας τα ως δικά του. Σύντομα με τη βοήθεια αυτής της σκευωρίας γίνεται διάσημος και ξεκινά περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Στις περιοδείες μάλιστα τον συνοδεύει και ο γνωστός βρετανός τραγουδιστής Ed Sheeran ο οποίος λαμβάνει μέρος στην ταινία.

Στο τέλος της ιστορίας παρουσιάζεται και ο χαρακτήρας του τραγουριστή των Beatles Τζον Λένον (John Lennon) ο οποίος ποτέ δεν έγινε διάσημος, δεν δολοφονήθηκε όπως την πραγματικότητα και έζησε μέχρι τα γεράματα ευτυχισμένος σε ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή μαζί με τη γυναίκα του.

Σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ (Danny Boyle).Σεναριογράφοι: Τζακ Μπαρθ (Jack Barth) και Ρίτσαντ Κούρτις (Richard Curtis).

Ηθοποιοί: Himesh Patel, Lily James, Sophia Di Martino κ.α.
Το τρέιλερ της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: