29 Δεκ 2017

Τα αρχικά σκίτσα του Star Wars (όταν ο Luke Skywalker ήταν κορίτσι)

A long time ago in a galaxy far far away... [Πριν από πολύ καιρό σε έναν γαλαξία πολύ μακριά...].

Με αυτή τη, διάσημη πλέον, φράση, γραμμένη με μπλε χαρακτήρες, αποφάσισε ο George Lukas to 1977 να μας εισάξει στον διαστημικό κόσμο του Star Wars ("Ο Πόλεμος των Άστρων")
Από τότε κυκλοφόρησαν άλλες 7 ταινίες Star Wars (σύνολο 8), αλλά και βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, κόμιξ, γραφικές νουβέλες, καθώς και εκατομμύρια παιχνίδια και αξεσουάρ τα οποία έγιναν δημοφιλή, με φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Τους πρώτους χαρακτήρες του Star Wars αποτύπωσε το 1975 σε χαρτί, ο γραφίστας Ralph Angus McQuarrie (εργάστηκε και στις παραγωγές: Star Trek, Battlestar Galactica, E.T. ο Εξωγήινος, κ.α.)
Τα αρχικά σχέδια του McQuarrie βοήθησαν τον George Lukas να παρουσιάσει τη δουλειά του και να λάβει χρηματοδότηση για την πρώτη ταινία από την 20th Century Fox. Στη συνέχεια βέβαια και μέχρι να γυριστεί η πρώτη ταινία, έγιναν κάποιες αλλαγές στα σχέδια και στους χαρακτήρες. Μια βασική διαφορά ήταν αυτή που αφορούσε τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή Luke Skywalker ο οποίος αρχικά ήταν σχεδιασμένος έτσι ώστε να είναι κορίτσι! Κάποιες άλλες διαφορές ήταν ότι οι Stormtroopers (στρατιώτες της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας) είχαν όλοι τους φωτόσπαθα και ο Han Solo φορούσε κάπα.

Βασισμένοι στα αρχικά σχέδια του 1975, του McQuarrie, μια ομάδα φοιτητών της σχολής ψηφιακών κινουμένων σχεδίων και οπτικών εφέ DAVE (Digital Animation and Visual Effects) στο Ορλάντο, προσπάθησε να ζωντανέψει αυτό τον πρώιμο κόσμο, δημιουργώντας ένα υποθετικό τρέιλερ:

- Διαβάστε επίσης: Ο θρυλικός κόσμος του Star Wars και η αρίθμηση των ταινιών του

Δεν υπάρχουν σχόλια: