21 Νοε 2017

Σκιές της νύχτας: ιστορίες τρόμου του Φοίβου Κυπριανού


Ο Κύπριος συγγραφέας Φοίβος Κυπριανού εξέδωσε το καλοκαίρι του 2017 την πρώτη προσωπική του συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Σκιές της νύχτας».

Ο συγγραφέας μας δίνει καλά δείγματα γραφής προσπαθώντας, μερικές φορές με επιτυχία, να ξαφνιάσει τον αναγνώστη με το ανατρεπτικό τέλος που επιλέγει. 
Πιο τρομακτικό από τα διηγήματα του βιβλίου βρήκα «Το κτήνος» ενώ επίσης ξεχώρισα τα διηγήματα  «Γιοσόκο» και «Η καρέκλα».

Γενικά πρόκειται για ένα μικρό βιβλίο εννέα ιστοριών τρόμου, σε 106 σελίδες, που διαβάζεται γρήγορα και «ευχάριστα» από τους λάτρεις του είδους.
Οι ιστορίες:

Η φοιτήτρια: Δύο φοιτήτριες ταξιδεύουν για διακοπές στην Ίο αλλά μόλις φτάνουν εκεί μαθαίνουν για έναν δολοφόνο που επιτίθεται σε ανυποψίαστες τουρίστριες.

Το κτήνος: Αστυνομική ιστορία κατά την οποία ο αστυνομικός – ντετέκτιβ προσπαθεί να εξιχνιάσει μια υπόθεση κατά την οποία ένας κατά συρροή σαδιστής δολοφόνος σκοτώνει τα θύματά του αφού πρώτα τα  βασανίσει φρικτά. Το διήγημα περιλαμβάνει ανατριχιαστικές περιγραφές ακρωτηριασμών. 

Γιοσόκο: Μια Γιαπωνέζα μαθήτρια εγκλωβίζεται στο σχολικό κτήριο όπου κυκλοφορούν δύο φαντάσματα.

Η καρέκλα: Η παλιά ιστορία μιας μάγισσας που επιστρέφει από το παρελθόν ζητώντας εκδίκηση.

Η νοσοκόμα: Μια νοσοκόμα επιστρέφει στη δουλειά της μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε για να ανακαλύψει ότι όλοι της συμπεριφέρονται πλέον διαφορετικά.

Ο λυκάνθρωπος: Σε ένα πολεμικό σκηνικό διαδίδονται φήμες για την ύπαρξη ενός λυκάνθρωπου ο οποίος προβληματίζει τους φαντάρους της περιοχής.

Οι μπλε ορχιδέες: Μια περίεργη παραγγελία για μπλε ορχιδέες.

Τα ίχνη του φονιά: Το πάθος ενός άντρα για ένα αυτοκίνητο αντίκα και ένας περίεργος φόνος.

Το πηγάδι: Μια ιστορία που περιγράφει τα βιώματα ενός ασθενή που βρίσκεται στην εντατική.  

Σύντομη περιγραφή
Εννέα καθηλωτικές ιστορίες τρόμου και φαντασίας που θα συναρπάσουν με την απρόσμενη τροπή και τις ανατρεπτικές καταστάσεις που επιφυλάσσουν, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη σε νέα μονοπάτια τρόμου και αγωνίας.

Περιγραφή
Μια νοσοκόμα επιστρέφει στην εργασία της, μια φοιτήτρια ετοιμάζεται για το ταξίδι που τόσο περιμένει σ’ ένα ειδυλλιακό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος.
Ένας λάτρης παλαιών αυτοκινήτων, μια μαθήτρια του λυκείου εγκλωβισμένη σε διαφορετικές διαστάσεις, ένας κηπουρός που διερωτάται πώς θα καταφέρει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πελατών του.
Μια καρέκλα γεμάτη ιστορία και όχι μόνο... Μια εισβολή διακόπτει την ασφάλεια του σπιτιού ενός άτυχου ζεύγους, ένα πηγάδι χωρίς τέλος και ένας αποκαμωμένος στρατιώτης.
Εννέα καθηλωτικές ιστορίες τρόμου και φαντασίας που θα συναρπάσουν με την απρόσμενη τροπή και τις ανατρεπτικές καταστάσεις που επιφυλάσσουν, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη σε νέα μονοπάτια τρόμου και αγωνίας.


*Ο Φοίβος Κυπριανού γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1980 από γονείς πρόσφυγες, εκδιωγμένους από την Κερύνεια λόγω της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και τις σπουδές του δημιούργησε τη δική του εταιρεία κατασκευής κήπων και αρχιτεκτονικής τοπίου, συνδυάζοντας τη φαντασία με τη δημιουργικότητα.
Του αρέσει ιδιαίτερα να διαβάζει και να γράφει ιστορίες τρόμου και φαντασίας, ενώ αρκετά διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και σε σχετικά έντυπα και συλλογές διηγημάτων στην Κύπρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: