13 Μαρ 2013

Το BookFace για το βιβλίο "Ο γιος της Μάγισσας"


"Ο γιός της Μάγισσας"
Ανδρέα Καπανδρέου
Εκδόσεις : Συμπαντικές διαδρομές

"Ο γιος της μάγισσας" είναι το δεύτερο βιβλίο, του ταλαντούχου νέου συγγραφέα από την Κύπρο, Ανδρέα Καπανδρέου, μετά «Το τρομερό μυστικό του Αινστάιν». 

Ο Ανδρέας έχει το χάρισμα να μπλέκει το καθημερινό με το φανταστικό, το συνηθισμένο με το παράδοξο, με έναν πολύ απλό και κατανοητό τρόπο. Και έτσι όταν έρχεται η ανατροπή, σε ξαφνιάζει ευχάριστα. Σε αυτή τη συλλογή διηγημάτων δεσπόζει το ομότιτλο με το βιβλίο διήγημα, «Ο γιος της Μάγισσας», το οποίο είναι το μεγαλύτερο της συλλογής. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Μεσαίωνα και αντλεί την έμπνευση από ένα υπαρκτό βιβλίο εκείνης της περιόδου με τίτλο «Βιβλίο του Διαβόλου» που βρίσκεται φυλαγμένο στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σουηδίας, στη Στοκχόλμη.


Η σύνοψη του βιβλίου όπως περιγράφεται στο οπισθόφυλλο:
Μια μάγισσα καίγεται, ένας μοναχός ερωτεύεται και ο Διάβολος γράφει το δικό του βιβλίο. 
Ένας άντρας ξεχασμένος σε ένα πηγάδι, ένα περίεργο γεύμα με ρύζι, μια κοπέλα έρχεται απ’ τον άλλο κόσμο για να εκδικηθεί και ένας δύτης κάνει βουτιά θανάτου.
Ένας άντρας συνθλίβεται από το «προτέρημα» της έκτης αίσθησης και ένας άλλος ευφραίνεται βλέποντας τη ζωή του μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή.
Μια ερωτική ιστορία μπερδεμένη μέσα στους ιστούς της μαύρης μαγείας, μια παγίδα σε δύο διαστάσεις και η επιλογή του εκλεκτού από το Σατανά.
Δύο παράξενα δείπνα και ένας βρικόλακας, μια περίεργη παρτίδα σκάκι και ένας προδότης που αναζητά την κάθαρση.
Οι ιδιαιτερότητες των νεκρών στον πλανήτη Ογκλ και η αυτοκτονία της Πηνελόπης Δέλτα.

Στο ερώτημα «γιατί επιλέξατε να γράφετε αυτού του είδους τα παράξενα διηγήματα» ο με σπουδές στη Βιβλιοθηκονομία, στις Επιστήμες της Αγωγής και στις Επιστήμες της Πληροφόρησης, Ανδρέας Κ. Ανδρέου, απαντά αφοπλιστικά: «Γράφω ακριβώς αυτά που θα μου άρεσε να διαβάζω.»


Είναι ένα είδος που αρέσει και σε μένα και να γράφω και να διαβάζω. «Το πηγάδι», η «Δεύτερη ζωή» και «Η παγίδευση» είναι τα αγαπημένα μου «σφηνάκια» αυτού του βιβλίου. Εύχομαι να απολαύσετε και σεις τα σύντομα διηγήματα του Ανδρέα, εάν είστε θαυμαστές αυτού του είδους.



Πηγή: http://bookface.gr/viewtopic.php?f=80&t=111

Δεν υπάρχουν σχόλια: