25 Οκτ 2023

Cash on Delivery του Michael Cooney (θεατρικό έργο)

 


Ο Βρετανός σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Μάικλ Κούνι (Michael Cooney), εξέδωσε το θεατρικό έργο Cash on Delivery το 1997.

Υπόθεση: Ο Έρικ Σουάν ζει με τη γυναίκα του Λίντα και τον νοικάρη του, Νόρμαν Μπάσετ, στο σπίτι του, στο ανατολικό Λονδίνο. Απολύεται από τη δουλειά του και για δύο χρόνια ζει εξαπατώντας το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δηλώνει ότι έχει στο σπίτι του ένα αριθμό φανταστικών ενοικιαστών, οι οποίοι υποφέρουν από σοβαρές αναπηρίες. Έτσι, εισπράττει ο ίδιος τα επιδόματα που του στέλνουν οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Η υπόθεση βγαίνει εκτός ελέγχου έτσι ο Έρικ αποφασίζει να «σκοτώσει» όλους τους χαρακτήρες που επινόησε. Πριν όμως προλάβει να τους εξαφανίσει, εμφανίζεται ένας υπάλληλος των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο Έρικ σκαρφίζεται καινούργια ψέματα που ακολουθούν νέες απάτες που δεν έχουν τελειωμό.

Το έργο ανέβηκε πρόσφατα από τον Θεατρικός Όμιλο Πανεπιστημίου Κύπρου σε σκηνοθεσία Έφης Χαραλάμπους, Νάτιας Χαραλάμπους και Μαρίας Ζίττη, σε μια υπέροχη ξεκαρδιστική παράσταση στο θέατρο Μασκαρίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: