8 Οκτ 2023

Οι "Αρουραίοι" συναντούν το Κυπριακό "Ποντίκι"! Μικρή συνέντευξη στην εφημερίδα "Το Κυπριακό Ποντίκι" για τις "Όψεις του Φανταστικού - Κύπρος, 2023"


Καλημέρα σας. Φέτος θα συμμετέχετε και εσείς στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, που θα διοργανωθεί στην Κύπρο, σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό, ανάμεσα στις 12 με 14 Οκτωβρίου. Πείτε μας λίγα λόγια για τα βιβλία σας και το λογοτεχνικό έργο σας, τι αφορά, τι να περιμένουν να ακούσουν και να δουν οι φίλοι επισκέπτες του φεστιβάλ και γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να έρθουν στο φεστιβάλ.

- Το λογοτεχνικό μου έργο αποτελείται από τρείς συλλογές διηγημάτων: Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα (Επιφανίου, 2010), Ο γιος της μάγισσας: αλλόκοτες ιστορίες (Συμπαντικές Διαδρομές, 2012), Η παράξενη ιστορία του Ευριπίδη Παπαδόπουλου και άλλα διηγήματα (Συμπαντικές Διαδρομές, 2019), ένα μυθιστόρημα: Ο μυστικός σύντροφος του Ρήγα: η άγνωστη μαρτυρία του Ιωάννη Καρατζά (Συμπαντικές Διαδρομές, 2016) και μια ποιητική συλλογή: Το τέλος της Χιονάτης: ποίηση (Συμπαντικές Διαδρομές, 2017).

Στις Όψεις του Φανταστικού - Κύπρος, 2023 θα παρουσιάσω το νέο μου βιβλίο με τίτλο Αρουραίοι: αλληγορική ιστορία πολιτικού προβληματισμού.

Όπως δηλώνει και ο υπότιτλος, πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία με στοιχεία μαύρου χιούμορ, που έχει να κάνει με τη διαφθορά και την αλαζονεία της εξουσίας, για τις καταστροφικές συνέπειες της διχόνοιας, αλλά και της κοντής ιστορικής μνήμης. Αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η ατιμωρησία θρέφει την προκλητικότητα και την ασυδοσία και στηλιτεύει την κοινωνική αδιαφορία. Τέλος, καταδεικνύει πώς η ιστορία γράφεται από τους νικητές. 


Οι "Αρουραίοι" έρχονται!
Σημειώστε τις ημερομηνίες!
Θα τους αμολήσουμε:
Λευκωσία - Πέμπτη 12 Οκτ., 21.10, στο Υφαντουργείο
Λάρνακα - Σάββατο 14 Οκτ. 20.50, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
[Στη Λεμεσό – Παρασκευή 13 Οκτ. 18:00- 21.00 στο μπαρ Δρόμος θα βρίσκονται τα βιβλία μου αλλά, δυστυχώς, όχι εγώ]




Δεν υπάρχουν σχόλια: