31 Ιαν 2022

Ο Μελής ο νταής e-book - Στη Read Library μια διαδραστική ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό

 



Σε μια σχολική αυλή, ο Μελής εκφοβίζει και ασκεί βία (bulling) σε άλλα παιδιά. Ο Γιωργάκης και η Ντίνα βρίσκονται σε μεγάλο δίλλημα για το αν θα πρέπει να καταγγείλουν τον Μελή στον διευθυντή του σχολείου ή να συνεχίσουν να ανέχονται αυτή του τη συμπεριφορά…

Η ιστορία διαδραματίζεται στο σχολικό περιβάλλον και εξηγεί στα παιδιά γιατί δεν πρέπει να ανέχονται τη σωματική ή τη λεκτική βία από κανέναν!

Είναι επιμελημένη από ειδική ψυχολόγο και παροτρύνει τα παιδιά να επιλέξουν τα ίδια για το πως θέλουν να δράσουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Η πλοκή της ιστορίας εξελίσσεται με βάση τις απαντήσεις των παιδιών και στο τέλος, ανάλογα με τις σχετικές απαντήσεις, σκιαγραφείται το προφίλ του παιδιού.


Απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δέχονται βία, όσο και σε αυτά που την ασκούν. Απευθύνεται ακόμα σε παιδιά του σχολικού περιβάλλοντος που παρακολουθούν τη βία παραμένοντας αμέτοχα, αλλά και στους γονείς των παιδιών.

Κατάλληλο για παιδιά μεταξύ 4-12 χρόνων αλλά και τους γονείς τους!

Το βιβλίο είναι ηλεκτρονικό (e-book)  και διανέμεται ψηφιακά από την εφαρμογή Read Library στην τιμή των 3,49 ευρώ.

Αγοράστε το ψηφιακό βιβλίο εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,


για τεχνολογία iOS εδώ
για τεχνολογία Android εδώ


Οι συντελεστές του βιβλίου:


Ο Ανδρέας Καπανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Σπούδασε «Βιβλιοθηκονομία», «Informatio& Library Studies» και «Επιστήμες της Αγωγής – Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση», σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Κύπρο. Εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι Υπεύθυνος του Τομέα Συστημάτων και Τεχνολογιών Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης. Με τα κοινά ασχολείται από τα φοιτητικά του χρόνια και διετέλεσε μέλος σε πολλά συμβούλια και οργανισμούς. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τη συγγραφή και την ανάγνωση βιβλίων. Από το 2010 διατηρεί το ιστολόγιο @Ανδρέας Καπανδρέου - http://andreaskandreou.blogspot.com/ όπου ασχολείται με τη λογοτεχνία, τα βιβλία και τον πολιτισμό.
Τα βιβλία του:
1. Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα (Επιφανίου, 2010).
2. Ο γιος της μάγισσας: αλλόκοτες ιστορίες (Συμπαντικές Διαδρομές, 2012). 3.
Ο μυστικός σύντροφος του Ρήγα: η άγνωστη μαρτυρία του Ιωάννη Καρατζά (Συμπαντικές Διαδρομές, 2016).
4. Το τέλος της Χιονάτης: ποίηση (Συμπαντικές Διαδρομές, 2017).
5. Η παράξενη ιστορία του Ευριπίδη Παπαδόπουλου και άλλα διηγήματα (Συμπαντικές Διαδρομές, 2019).

Η Βασιλική Παπαχαραλάμπους είναι εγκεκριμένη ορκωτός λογιστής με
εκτεταμένες τεχνικές γνώσεις και εμπειρία στη συμμόρφωση και την καταστατική αναφορά για εταιρείες με έδρα την Κύπρο. Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της ως πάροχος υπηρεσιών σε αμοιβαία επενδυτικά κεφάλαια και εταιρίες, συνεργάστηκε με πολλές από τις σημαντικότερες επενδυτικές εταιρίες στον κόσμο και με αξιόλογα άτομα του επενδυτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Advanced Certificate in Fund Administration από την CLT International, Wilmington Risk & Compliance. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Η Μαρία Περδικογιάννη είναι εγγεγραμμένη Ψυχολόγος και Παιγνιοθεραπεύτρια Παιδιού και Καθηγήτρια Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων και Ψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έχει 25ετή εμπειρία σε συνεργασία με ενήλικες, παιδιά και οικογένειες στην Κύπρο και τις ΗΠΑ και έχει 15ετή διδακτική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στην Ιατρική Σχολή. Η εμπειρία της στις ΗΠΑ περιελάμβανε εργασία με ασθενείς με ποικίλες αναπτυξιακές προκλήσεις όπως σύνδρομα και αυτισμό καθώς και άλλα αναπτυξιακά θέματα . Έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια με τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, στην Κύπρο, εκπαιδεύοντας τους εθελοντές της γραμμής βοήθειας σε θέματα παιδικής κακοποίησης. Είναι εγκεκριμένη επόπτρια Παιδικής Παιγνιοθεραπείας και έχει επιβλέψει εκτεταμένο αριθμό θεραπευτών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους και αργότερα ως ασκούμενοι Παιγνιοθεραπευτές. Ζει στην Κύπρο με την οικογένειά της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: