12 Αυγ 2020

Birds of Pray «Αρπακτικά Πτηνά (Και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν)»

Η ταινία φαντασίας του 2020 με τίτλο “Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn)” [στα ελληνικά μεταφράστηκε ως «Αρπακτικά Πτηνά (Και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν)»,  έχει ως πρωταγωνίστρια την υπερήρωα, Harley Quinn, η οποία εμφανίζεται σε κόμικς αλλά και σε προηγούμενες ταινίες ως το κορίτσι του Joker.

Η ιστορία  που είναι βασισμένη στη σειρά κόμικς “Birds of Pray” διαδραματίζεται στο Γκόθαμ Σίτι, την φανταστική πόλη του Μπατμαν. Εκεί ζει η χωρισμένη πλέον από τον Τζόκερ, Χάρλεϊ Κουίν η οποία, αφού χάνει την προστασία του αγαπημένου της, μπαίνει στο στόχαστρο όλων των εγκληματιών της πόλης και κυρίως του αδίστακτου γκάνγκστερ Ρόμαν Σαϊόνις.


Περίληψη
Η αξέχαστη Χάρλεϊ Κουίν από την Ομάδα Αυτοκτονίας αποκτά -επιτέλους- τη δική της συμμορία σε μία έκρυθμη ιστορία από το στόμα της ίδιας, όπως μόνο αυτή ξέρει να διηγείται. Μία πραγματικά φαντασμαγορική, καταιγιστική και εντυπωσιακή περιπέτεια με την υποψήφια για Όσκαρ Μάργκο Ρόμπι (I, Tonya) να χειραφετείται πανηγυρικά -και αψήφιστα- μαζί με τις Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ (10 Cloverfield Lane), Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ (TV True Blood), Ρόζι Περέζ (Fearless) και την πρωτοεμφανιζόμενη Έλα Τζέι Μπάσκο.
Ο απολαυστικός Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (Trainspotting) είναι το αντίπαλο δέος της Χάρλεϊ, η ταλαντούχα Κάθι Γιάν (Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Sundance για το Dead Pigs) αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και η Κριστίνα Χόντσον (Bumblebee) υπογράφει το παραληρηματικό σενάριο.

Πρωτότυπος τίτλος: Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
Έναρξη ταινίας:       05.02.2020
Διάρκεια:       109 Λεπτά
Χώρα Παραγωγής/Έτος:   USA/2020
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Αστυνομικό Θρίλερ
Ηθοποιοί:      Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Ewan McGregor, Rosie Perez, Ali Wong
Σκηνοθέτης:  Cathy Yan
Διανομή:       Tanweer
Καταλληλότητα:       Κ15

Το τρέιλερ της ταινίας:

Στην ταινία έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά στοιχεία και χαρακτήρες από τις σειρές κόμικς Batman και Birds of Pray αλλά και από προηγούμενες ταινίες οι οποίες αναφέρονται σε αυτούς τους πρωταγωνιστές:


Δεν υπάρχουν σχόλια: