24 Φεβ 2013

Η Αναγέννηση των Ηρώων – ΥΔΩΡ


Η Αναγέννηση των ηρώων – ΥΔΩΡ (βιβλίο πρώτο) [e-book] του Νεκτάριου Μπουτεράκου (Lulu, 2011).
Μυθιστόρημα φαντασίας που μπλέκει έντεχνα την αρχαία ελληνική μυθολογία, με ρουμανικούς μύθους αλλά και τον χριστιανισμό. Οι τέσσερεις ήρωες που ταυτίζονται με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, φωτιά και αέρα), καλούνται να διαλευκάνουν ένα μυστήριο το οποίο τους μπλέκει σε υπερφυσικές περιπέτειες.
Όμορφες - ζωντανές περιγραφές και ενδιαφέρουσα πλοκή που καταφέρνει να κρατήσει σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι το τέλος. Η ιστορία διαδραματίζεται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας (κυρίως στη Πελοπόννησο) αλλά και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο ένας από τους πρωταγωνιστές έχει κυπριακή καταγωγή.


Περίληψη (από το ιστολόγιο του συγγραφέα):
Αν θεωρούσες τον εαυτόν σου δειλό, πως θα αντιδρούσες όταν μάθαινες πως μέσα σου κρύβονται θεϊκές δυνάμεις, αλλά ταυτόχρονα και δαιμονικές; Αν το παιδί της αδελφής σου είχε απαχθεί, αν η καλύτερή σου φίλη είχε καταβληθεί από έναν δάιμονα κι αν ο κολλητός σου φίλος σου αποκάλυπτε πως είχε βιαστεί από τον θείο του σε εφηβική ηλικία, που θα έβρισκες την δύναμη να τους βοηθήσεις, αλλά ταυτόχρονα να σώσεις και τον κόσμο ολόκληρο; Σε όλα αυτά τα διλλήματα θα μπλέξει ο ένας από τους 30χρονους φίλους της παρέας, στο πρώτο βιβλίο της τετραλογίας μου,  Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ – ΥΔΩΡ.
Τέσσερις φίλοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα αρχαίο μυστικό που φέρνει στην επιφάνεια η επίκληση που έκαναν σε έναν Δαίμονα, μέσω μιας παλιάς περγαμηνής. Τώρα πλέον πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Δαίμονα αυτόν και τον στρατό του, αλλά το κυριότερο καλούνται να αντιμετωπίσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και τις άγνωστες δυνάμεις που κρύβονται μέσα τους. Μυστικά που προέρχονται από την αρχαία μυθολογική Ελλάδα και απειλούν την αφάνιση του σημερινού κόσμου. Με την βοήθεια της χαμένης οικογένειάς τους, αλλά και πολλών φίλων, προσπαθούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο εδώ: http://www.lulu.com/spotlight/niceguy0973

Δεν υπάρχουν σχόλια: