10 Δεκ 2012

Ο φανταστικός κόσμος του πλανήτη Ογκλ


Ο φανταστικός κόσμος του πλανήτη Ογκλ αναφέρεται στο διήγημά  «Οι νεκροί στον πλανήτη Ογκλ» (Ο γιος της μάγισσας, Συμπαντικές Διαδρομές, 2012) καθώς και στο διήγημα «Νεκρικά έθιμα στον πλανήτη Ογκλ» (Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙ, Συμπαντικές Διαδρομές, 2012).

Το επικό διήγημα επιστημονικής φαντασίας «Οι νεκροί στον πλανήτη Ογκλ» αποτελείται από δύο μέρη: 
α) Όταν γεμίσει το φεγγάρι και 
β) Νεκρικά έθιμα στον πλανήτη Όγκλ (ή Το μυστικό που αγνοούσαν οι Τιτάνες). 
Το διήγημα που δημοσιεύτηκε στους Θρύλους του Σύμπαντος ΙΙ, είναι βασισμένο στο δεύτερο μέρος της πιο πάνω ιστορίας.

Ένα άλλο διήγημα το οποίο αποτελεί μέρος της ευρύτερης θεματικής ενότητας που ονομάζεται «Μυθολογία του πλανήτη Ογκλ», είναι το «Επιχείρηση Δευκαλίων» το οποίο διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Καταραμένη γη: ιστορίες αποκάλυψης» (περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές, τχ 21, Ιουν. 2016). Η ιστορία περιγράφει μέσα από τα μάτια του τελευταίου εναπομείναντα στη Γη, την καταστροφή που επήλθε στον πλανήτη μετά την εισβολή που δέχτηκε από τους Τιτάνες εξαναγκάζοντας τους μοναδικούς επιζώντες να ψάξουν άλλο πλανήτη για να μετοικήσουν (τον Ογκλ).


Ο πλανήτης Ογκλ αναφέρεται και στο ομώνυμο ερωτικό ποίημα της συλλογής «Το τέλος της Χιονάτης» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2017)

Λεξιλόγιο της μυθολογίας Όγκλ:

Ογκλ
Πλανήτης που βρίσκεται πολλά έτη φωτός μακριά, σε άλλο γαλαξία.  Είναι μικρογραφία του πλανήτη Γη, με τα ίδια συστατικά στην ατμόσφαιρα, νερό και οξυγόνο, ενώ η βαρύτητά του ήταν ελαφρώς μικρότερη. Στον Ογκλ ζουν οργανισμοί, που με μικρές παραλλαγές θυμίζουν αυτούς που υπάρχουν στη Γη.

Μουντού
Κυρίαρχο ον στον πλανήτη Ογκλ. Πρόκειται για τεράστια πουλιά με σώμα ανθρώπου και κεφάλι αετού. Λόγω μιας βιολογικής διαταραχής σταμάτησαν να αναπαράγονται. 

Άνθρωποι
Μετανάστευσαν στον πλανήτη Ογκλ όταν η Γη δέχτηκε επίθεση από τους Τιτάνες και όσοι επέζησαν αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.

Ογκλμανοί
Δημιουργήθηκαν με την πρόσμιξη των Μουντού και των Ανθρώπων. Εξωτερικά έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων και επιπλέον ένα ζευγάρι αετίσια φτερά στους ώμους, πίσω από τα χέρια. Μπορούν να πετάξουν κανονικά για μια περίπου ώρα, ενώ η όραση και η ακοή τους είναι πολύ πιο ανεπτυγμένες από αυτές των προγόνων τους, που ξεκίνησαν από τη Γη.    

Τιτάνες
Μεγαλόσωμα όντα με ατσαλένιο κορμί που ξεκίνησαν από την Κόλαση και έχουν ως στόχο να καταλάβουν το σύμπαν.

Ίμερος (ο Πρώτος - γνωστός και ως Δίκαιος)
Ο πρώτος βασιλιάς των Ογκλμανών, πατέρας της Ιόνης

Ιόνη
Πριγκίπισσα, κόρη του Βασιλιά Ίμερου.

Λάχαρης
Ογκλμανός πολίτης.

Ίμερος ο ΧΙΙ
Ο ηγέτης των Ογκλμανών όταν αυτοί δέχτηκαν επίθεση από τους Τιτάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: