23 Ιουλ 2024

1922: η σκοτεινή νουβέλα του Stephen King που έγινε ταινία στο Netflix

 


1922 ονομάζεται η ανατριχιαστική νουβέλα που εμφανίζεται στη συλλογή μπεστ σέλερ του Στίβεν Κίνγκ (Stephen King)  με τίτλο “Full Dark, No Stars” (2010) και η οποία κυκλοφόρησε και ως αυτόνομο βιβλίο το 2017.

Η σκοτεινή αυτή ιστορία αναδεικνύει τον άλλο μας εαυτό, το υποσυνείδητο, την βία που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του.

Όπως γράφει και  ο Wilfred James, ο ήρωας της ιστορίας, στην απολογία του «Πιστεύω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος μέσα σε κάθε άνθρωπο, ένας ξένος».

Βρισκόμαστε στην επαρχία της Αμερική του 1922. Ο Wilfred κατέχει ογδόντα στρέμματα γεωργικής γης στη Νεμπράσκα που ήταν στην οικογένεια για γενιές. Η σύζυγός του, Arlette, έχει μια γειτονική έκταση εκατό στρέμματα που θέλει να την πουλήσει σε έναν χασάπη γουρουνιών για να πάει να ζήσει στην πόλη.

Ο Wilfred, όμως, δεν θέλει να εγκαταλείψει τη γη του και την αγροτική ζωή και έτσι καταστρώνει ένα ύπουλο σχέδιο πείθοντας και τον έφηβο γιο του να τον βοηθήσει.

Μια δυνατή ιστορία προδοσίας, δολοφονίας, τρέλας με πολλούς αρουραίους να την συνοδεύουν. Το βιβλίο είναι μια συναρπαστική εξερεύνηση στη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης από τον μεγάλο Αμερικανό παραμυθά Stephen King.

Το 2017 η ιστορία διασκευάστηκε σε ταινία από το Netflix.



Δεν υπάρχουν σχόλια: