28 Μαρ 2023

Εξ αίματος του Μάριου Μ. Πλουσίου

 


Η νουβέλα του Μάριου Μ. Πλουσίου με τίτλο «Εξ αίματος» εκδόθηκε το 2022 από τις Συμπαντικές Διαδρομές και είναι ουσιαστικά μια ιστορία τρόμου. Ένα θρίλερ που διαδραματίζεται στην φανταστική πόλη Θαλασσούρι όπου κάποιοι φίλοι επιστρέφουν για να λύσουν ένα υπερφυσικό μυστήριο αλλά και να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους.

Ο τρόμος και η αγωνία στο βιβλίο διανθίζονται με έξυπνο χιούμορ αλλά και με μια υπόνοια ερωτικής ιστορίας, κάνοντας την πλοκή πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη.

Μια από τις κορυφαίες εμπνεύσεις του συγγραφέα είναι η σύλληψη της φράσης – πείραγμα προς έναν από τους πρωταγωνιστές «ψιτ ψιτ γυαλάκια» η οποία εμφανίζεται συχνά ακόμα και σε ανύποπτες στιγμές κάνοντας τον αναγνώστη να χαμογελάσει.

Τα στοιχεία υπερφυσικού που χρησιμοποιεί στην ιστορία του ο Πλουσίου, αλλά και ο τρόπος γραφής του θυμίζουν έντονα τον Stephen King από τον οποίο, ο ίδιος δηλώνει στην αφιέρωση του βιβλίου ότι έχει επηρεαστεί:

«Αφιερωμένο ευλαβικά στον Stephen King του οποίου τα έργα ενέπνευσαν την ιστορία αυτή. Ένας ελάχιστος και ταπεινός φόρος τιμής σε ένα γίγαντα της σύγχρονης λογοτεχνίας. Αυτός φταίει που γράφω»

Θα ευχαριστήσουμε κι εμείς λοιπόν με τη σειρά μας τον Αμερικανό μετρ του τρόμου που εμπνέει νέους συγγραφείς όπως ο Μάριος Πλουσίου να γράφουν. (Εξάλλου, έχω αναφέρει αρκετές φορές ότι ο Stephen King υπήρξε κα ιδική μου επιρροή).

 

 Περίληψη: 

.. Και να, χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν εδώ, πίσω στα ίδια μέρη, που είκοσι έξι χρόνια πριν, μαζί με τρεις άλλους αλήτες, με το ζόρι έφηβοι, στάθηκαν απέναντι στο μεγάλο κακό και βγήκαν από την άλλη ζωντανοί.
Ζωντανοί, μα όχι αλώβητοι.
Κοίταξε το σημάδι στην παλάμη του και θυμήθηκε αυτό τον ηλίθιο όρκο που είχε κάνει τότε με την αναξιόπιστη λογική ενός δωδεκάχρονου. Πάντα πίστευε πως όταν μεγάλωνε δε θα είχε σημασία πια. Η παρουσία του εδώ, παρόλες τις αντιρρήσεις των σκέψεων του, ήταν απόδειξη του αντίθετου.
Κοίταξε το ρολόι του, έσβησε το τσιγάρο και ντύθηκε στα μαύρα….

Τρεις παιδικοί φίλοι επιστρέφουν στη γενέτειρα τους μετά από είκοσι έξι χρόνια για να παραστούν στη κηδεία ενός αυτόχειρα φίλου τους.
Κάποια όμως περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα απειλούν να φέρουν στο φως παλιά μυστικά που θάφτηκαν βαθιά στη μνήμη τους, καθώς οι δαίμονες του παρελθόντος επιστρέφουν για να τους βασανίσουν από την αρχή.
Μέσα από την προσπάθεια τους να κατανοήσουν αυτά που μαρτυρούν, θα ανακαλύψουν ότι τα απομεινάρια εκείνης της φρικτής μέρας πριν είκοσι έξι χρόνια, έχουν πάρει νέα ζωή που απειλεί να τους καταστρέψει ολοκληρωτικά... και ίσως τελικά, ο θάνατος του φίλου τους να ήταν κάτι περισσότερο από απλή αυτοκτονία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: